EnergiWatch

Analysehus forudser fordobling af vindkapacitet i Europa frem mod 2027

Frem mod udgangen af 2026 forventer analysehuset Make, at der vil blive tilføjet hele 161 gigawatt (GW) i ny kapacitet i Europa, hvilket vil løfte den installerede base til godt det dobbelte af i dag.

Foto: Deif

Der er gang i det europæiske vindmarked, hvor forventningen hos analysehuset Make Consulting er, at kapaciteten vil vokse med samlet 11 pct. sammenlignet med 2016.

Og over de kommende ni år – frem til udgangen af 2026 – er det forventningen hos Make, at der vil blive tilføjet hele 161 gigawatt (GW) i ny kapacitet i Europa, hvilket vil løfte den installerede base til godt det dobbelte af i dag – nemlig 302 GW.

Det placerer Europa som den næststørste vindregion i verden efter Kina, skriver Make Consulting i analysen Europe Wind Power Outlook 2017.

Med i beregningerne er det, at der formentlig vil blive travlt på det store tyske marked i løbet af den kommende periode, fordi tyskerne er på vej til at gå over til auktionsbaseret udbud af vindenergi. Også i Storbritannien og Frankrig er der pres på markederne for landbaserede vindmøller som følge af lignende politiske tiltag.

Til gengæld ventes der fortsat stor vækst i havmølleprojekterne i Storbritannien, og efter flere års stilstand forventer Make Consulting også, at der igen kommer gang i det franske marked for vindmølleprojekter til vands. Her venter analysehuset 4 GW i ny kapacitet frem mod slutningen af 2026.

En stor vækst i Europa ventes desuden på nogle af øvrige markeder – særligt i Tyrkiet, Spanien og Holland, fremhæver Make.

Senat stemmer republikansk skattereform tæt på vedtagelse

Vestas tørster efter ordrer i Brasilien: Vigtig auktion onsdag

Vind: Skattereform har flere faldgruber for sektoren 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs