EnergiWatch

Lettelse over skattekompromis trods fortsat Beat-påvirkning

Vindindustrien er glade for det vedtagne kompromis, men den nye Beat-skat vækker bekymring.

Et kompromis til skattereformen i USA, som blev offentliggjort fredag aften, skaber lettelse inden for sol- og vindmølleindustrien i USA, som ser ud til at slippe langt nådigere end de oprindelige forskellige forslag, som i første omgang var stemt igennem i Kongressens to kamre, Repræsentanternes Hus og Senatet, havde lagt op til.

I den endelige aftale, som der kan blive stemt om allerede mandag eller tirsdag, bliver den vigtige skatterabat Production Tax Credit (PTC) ifølge Reuters fredet, ligesom den eliminerer den alternative minimumsskat, som ville have reduceret værdien af skatterabatterne.

Dog rummer forslaget fortsat den såkaldte Base Erosion Anti-Abuse-skat, Beat - men i modereret form. I den oprindelige form præsenteret i Senatet ville Beat-skatten hindre multinationale selskaber i at udnytte skattesystemet, men det havde - vurderede flere politikere - utilsigtede konsekvenser i forhold til investeringer i vedvarende energi.

Ifølge Deloitte nåede man her imidlertid ikke helt i mål med modifikationer til det oprindelige forslag, i forhold til hvad supportere af den vedvarende energisektor havde håbet på.

"Forhandlere havde håbet på at ændre Beat'en for at imødegå de bekymringer, som skatteinvestorer har i vedvarende energiprojekter (især vind og sol), men de foretagne ændringer er forskellige fra, hvad de berørte industrier søgte. Virkningen af de faktisk vedtagne ændringer vurderes stadig," skriver Deloitte i et nyhedsbrev.

Hos American Council on Renewable Energy udtrykker chefen, Gregory Wetstone, lettelse over det vedtagne kompromis, men også han ser Beat-skatten som en streg i regningen.

"Vi er taknemmelige for fjernelsen at bestemmelser, der ville have decimeret fremtidig vedvarende energivækst og endda straffet investeringer i vindkraft og solenergi, men vi er fortsat bekymrede over den potentielle virkning af den nye Beat-skat på vedvarende energifinansiering," siger Gregory Wetstone ifølge Reuters.

Senator: Aftale afskærmer stort set også vind fra Beat-skat

PTC-ordning kan blive fredet i amerikanske skattepakke

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs