EnergiWatch

PTC-ordning kan blive fredet i amerikanske skattepakke

Vestas kan måske ånde lettet op med udsigten til, at den amerikanske PTC-ordning sandsynligvis ikke bliver beskåret.

(Opdateret kl. 9.50)

Den amerikanske skatterabatordning til vindenergi, PTC, bliver sandsynligvis ikke beskåret, som det ellers har været lagt op til i de nuværende skatteforhandlinger.

De to politiske kamre i USA, Repræsentanternes Hus og Senatet, er i øjeblikket ved at blive enige om et fælles skatteforslag, og her er PTC-besparelsen taget ud.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en republikansk kilde tæt på forhandlingerne.

Samtidig bliver der arbejdet på at finde en løsning på den såkaldte Beat-skat, som også har været kritiseret af vindbranchen, fordi den fjerner incitamentet til at investere i vindenergi for store multinationale selskaber.

"Vi arbejder på den. Intet er færdiggjort endnu, men vi er klar over, at der bliver skabt et problem med Beat, og vi prøver at sikre, at denne type projekter ikke bliver ramt negativt," siger John Thune, der er republikansk senator fra South Dakota og medlem af Senates skattekomité, til Bloomberg News.

Hos Vestas udgør det amerikanske marked cirka 35 pct. af selskabets aktiviteter, og Vestas-aktien har den seneste tid været presset - blandt andet på grund af usikkerheden omkring de amerikanske skatteplaner.

Aktien steg fra åbningen torsdag over 7 pct., men er efterfølgende lidt til ro og stiger 5,1 pct. til 416,90 kr.

"Worst case var selvfølgelig, at både en beskæring af PTC og Beat-skatten var en del af den endelige pakke, og det ser det nu ud til, at det ikke er. Det er selvfølgelig positivt for Vestas," siger Janne Vincent Kjær, der er aktieanalytiker i Jyske Bank.

Skatteforslaget fra Repræsentanternes Hus indeholdt en beskæring af PTC-ordningen med en tredjedel samt ændrede regler for, hvor hurtigt projekterne skulle opføres.

Det var ikke en del af Senatets forslag, som til gengæld indeholdt Beat-skatten.

Den amerikanske vindmølleforening Awea vurderer, at Beat-skatten vil skrinlægge omkring halvdelen af alle vindprojekter i USA, hvis den kommer med i den endelige skattepakke.

Vestas sender politisk signal med lille ordre

USA's VE-organisationer udsender nødsignal

Senatet i USA vedtager forslag, der kan lamme vindindustrien

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere