EnergiWatch

Vestas rykker nærmere kæmpekontrakter i New Mexico og Texas

Udsigten til en kæmpeordre fra amerikanske Xcel Energy er rykket nærmere, da selskabet nu har indgået aftaler med de lokale myndigheder.

Foto: /ritzau/Carsten Ingemann

Vestas' amerikanske storkunde, Xcel Energy, melder om fremskridt i udviklingen af sine gigantiske vindprojekter i New Mexico og Texas på samlet 1,23 gigawatt.

Ifølge Recharge News har Xcel nu blandt andet indgået aftaler med de lokale myndigheder i New Mexico, som Public Regulation Commission i staten nu skal træffe endelig beslutning om.

Det er godt nyt for Vestas, som er udpeget som leverandør af møllerne til vindprojektet Sagamore i New Mexico på 522 megawatt. Det projekt, som kræver en investering på 865 mio. dollar, står til at blive den største vindpark i New Mexico, når den efter planen er bygget i 2020.

Konstruktionen af parken ventes at blive påbegyndt i 2019.

I Texas er der også fremskridt i aftalerne med elkunder, men her kan der endnu ikke præsenteres en endelig aftale til Public Utility Commission. Her arbejder Xcel på Hale-projektet, som kommer til at bestå af 239 Vestas-møller.

Derudover arbejder Xcel på yderligere 230 megawatt i to andre projekter i Texas.

Xcel har i det hele taget store ambitioner på vindområdet, hvor det også planlægger etablering af yderligere 1,55 gigawatt i fem stater i "Upper Midwest" og 1,6 gigawatt i Colorado, hvor Vestas har sine fire amerikanske fabrikker.

Vestas vinder hidtil største ordre i Indien

Vestas ejer mere end 5 pct. egne aktier efter opkøb

Forsiden lige nu

Danmark giver garanti til to svenske vindmølleparker

Den danske stat har gennem EKF Danmarks Eksportkredit garanteret finansieringen af to nye vindmølleparker i Sverige i op til 18 år. Det er Siemens Gamesa, der skal levere møllerne til projekter, hvor Norsk Hydro Energi vil være aftager.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere