EnergiWatch

Vestas rykker nærmere kæmpekontrakter i New Mexico og Texas

Udsigten til en kæmpeordre fra amerikanske Xcel Energy er rykket nærmere, da selskabet nu har indgået aftaler med de lokale myndigheder.

Vestas' amerikanske storkunde, Xcel Energy, melder om fremskridt i udviklingen af sine gigantiske vindprojekter i New Mexico og Texas på samlet 1,23 gigawatt.

Ifølge Recharge News har Xcel nu blandt andet indgået aftaler med de lokale myndigheder i New Mexico, som Public Regulation Commission i staten nu skal træffe endelig beslutning om.

Det er godt nyt for Vestas, som er udpeget som leverandør af møllerne til vindprojektet Sagamore i New Mexico på 522 megawatt. Det projekt, som kræver en investering på 865 mio. dollar, står til at blive den største vindpark i New Mexico, når den efter planen er bygget i 2020.

Konstruktionen af parken ventes at blive påbegyndt i 2019.

I Texas er der også fremskridt i aftalerne med elkunder, men her kan der endnu ikke præsenteres en endelig aftale til Public Utility Commission. Her arbejder Xcel på Hale-projektet, som kommer til at bestå af 239 Vestas-møller.

Derudover arbejder Xcel på yderligere 230 megawatt i to andre projekter i Texas.

Xcel har i det hele taget store ambitioner på vindområdet, hvor det også planlægger etablering af yderligere 1,55 gigawatt i fem stater i "Upper Midwest" og 1,6 gigawatt i Colorado, hvor Vestas har sine fire amerikanske fabrikker.

Vestas vinder hidtil største ordre i Indien

Vestas ejer mere end 5 pct. egne aktier efter opkøb

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere