EnergiWatch

Tyskland udbyder 700 MW vind ved februar-auktion

Projektudviklere skal have deres bud indsendt senest 1. februar til auktionen, som dækker 700 MW onshore-vind og 200 MW solenergi.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Der kommer til at være 700 megawatt (MW) vindprojekter i spil ved den første af fire tyske auktioner i 2018. Det skriver branchemediet Recharge.

Projektudviklere skal have deres bud indsendt senest 1. februar til auktionen, som dækker 700 MW onshore-vind og 200 MW solenergi.

Til forskel fra i 2017 skal alle projektudviklere nu have deres foreslåede projekter forhåndsgodkendt af myndighederne. Den regel gælder indtil videre de første to af årets fire auktioner.

Vindprojekterne vil maksimalt kunne vindes til en budpris på 63 euro per megawatt-time (MWh) - et løft fra helt ned til 38,20 euro ved seneste auktion i november, skriver Recharge.

Tyskland planlægger at udbyde i alt 2800 MW på årets fire auktioner.

EU's folkevalgte vedtager rapporteringsmål for energitiltag Energigiganter: Naturgas er fremtidens brændstof BASF og russiske Letter One fusionerer olie- og gasselskaber 

Mere fra EnergiWatch

Energiø og havvind er et "naturligt gearskifte" for Andel

Andel har aldrig været med til at udviklet en havvindpark, men nu er tiden inde, siger topchef Jesper Hjulmand. Energiselskabets ambitioner om havvind stopper dog ved den danske grænse, da et andelsselskab ikke skal bygge alle mulige mærkelige steder, siger han.

Spirii rejser 70 millioner til ambitiøs vækstplan

Det unge, danske ladeoperatørselskab Spirii har rejst 70 mio. kr. i sin tredje investeringsrunde med Nordic Alpha Partners som ledende investor. Nu skal ambitiøs vækstplan accelereres i Danmark og Europa.

Energi Danmark vil sælge PPA'er til mindre selskaber

Med et nyt produkt vil Energi Danmark pulje mindre virksomheder, så de kan finansiere ny vedvarende energi gennem en PPA. Den første aftale er allerede indgået med kølevirksomheden Claus Sørensen A/S og European Energy, der opfører to nye solcelleparker.

Vejrspecialister og problemejeren Ørsted vinder innovationspris

Energy Cluster Danmark overrækker årets innovationspris til projektet Euro Grid, der er en platform, som strømliner vejr- og energidata på tværs af landegrænser. Planen er nu at udrulle projektet i hele Europa, hvor der er potentiale for besparelser på op til 300 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs