EnergiWatch

Greentech: Regner med at højere afregningspriser holder ved i 2018

Den høje pris, som Greentech får i Italien og Spanien, kommer til at vare ved, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Foto: Greentech Energy Systems/PR

Greentech Energy Systems er begyndt at få flere penge for den vedvarende energi, som selskabet sælger til kunder i Italien og Spanien. Og det kan meget vel fortsætte til næste år.

Sådan lyder det fra Peter Høstgaard-Jensen, der er bestyrelsesformand i Greentech Energy Systems, efter at selskabet torsdag opjusterede forventningerne til 2017 på grund af højere end ventede afregningspriser i indeværende år.

"Det er selvfølgelig altid svært at komme med den slags forudsigelser. Men der er tegn på, at manglen på energi i Spanien og Italien er lidt længerevarende, så vi tror egentlig, at prisstigningerne holder ved, og at vi også kan forvente gode priser i 2018," siger Peter Høstgaard-Jensen.

Han forklarer, at prisstigningerne hænger sammen med en større efterspørgsel på energi i de to sydeuropæiske lande. De har nemlig fået bedre gang i de økonomiske hjul, efter at de gennem en årrække har været tynget af effekterne af den seneste finanskrise.

"Og det kræver noget energi at svinge sådan nogle hjul rundt. Så udbud og efterspørgsel på energiområdet er drejet imod højere priser," siger bestyrelsesformanden.

På grund af de stigende afregningspriser i løbet af året venter Greentech Energy Systems for 2017 nu en omsætning på 60-64 mio. euro (inklusive omsætning fra associerede virksomheder) mod førhen 58-62 mio. euro.

Derudover har lavere end ventede drifts- og kapacitetsomkostninger bidraget til, at selskabet nu venter en driftsindtjening (EBITDA) på 42-46 mio. euro, inklusive associerede virksomheder, mod tidligere 39-43 mio. euro.

De højere afregningspriser er kommet i hus på trods af en lavere end ventet energiproduktion, som skyldes svage vindforhold i Sydeuropa.

Derfor regner Greentech Energy Systems for indeværende år med at producere 350-370 gigawatt-timer (GWh) i stedet for 370-390 GWh, som var den oprindelige forventning.

Greentech opjusterer trods lavere produktion 

Hård konkurrence får Greentech til at vende sig mod græsk gud

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs