EnergiWatch

MHI Vestas indvier servicefartøj

Havmølleproducenten og Esvagts nybyggede fartøj sendes direkte fra døbefonden på arbejde.

Foto: MHI Vestas

MHI Vestas og Esvagt har døbt deres nybyggede serviceskib Esvagt Mercator. Fartøjet blev undfanget for to år siden, da havmølleproducenten så et behov for assistance på det belgiske marked, hvor det nybyggede skib skal arbejde på en 10-årig lejekontrakt.

Det meddeler MHI Vestas.

"Men indvielsen af Esvagt Mercator uddyber vi vores engagement i det belgiske havvindmarked samt vores ekspertise i drift- og vedligeholdsforretningen. Samarbejdet med Esvagt i designet af et så avanceret serviceoperationsfartøj har været fortræffeligt," siger MHI Vestas driftsdirektør, Flemmning Ougaard.

Fartøjet skal i første omgang servicere i forbindelse med opførelsen af Nobelwind, hvor der er installeret 50 V112-3,3MW-møller, samt Belwind, der består a 55 V90-3.0MW-møller.

MHI Vestas vælger dansk rederi 

Mere fra EnergiWatch

Energiø og havvind er et "naturligt gearskifte" for Andel

Andel har aldrig været med til at udviklet en havvindpark, men nu er tiden inde, siger topchef Jesper Hjulmand. Energiselskabets ambitioner om havvind stopper dog ved den danske grænse, da et andelsselskab ikke skal bygge alle mulige mærkelige steder, siger han.

Spirii rejser 70 millioner til ambitiøs vækstplan

Det unge, danske ladeoperatørselskab Spirii har rejst 70 mio. kr. i sin tredje investeringsrunde med Nordic Alpha Partners som ledende investor. Nu skal ambitiøs vækstplan accelereres i Danmark og Europa.

Energi Danmark vil sælge PPA'er til mindre selskaber

Med et nyt produkt vil Energi Danmark pulje mindre virksomheder, så de kan finansiere ny vedvarende energi gennem en PPA. Den første aftale er allerede indgået med kølevirksomheden Claus Sørensen A/S og European Energy, der opfører to nye solcelleparker.

Vejrspecialister og problemejeren Ørsted vinder innovationspris

Energy Cluster Danmark overrækker årets innovationspris til projektet Euro Grid, der er en platform, som strømliner vejr- og energidata på tværs af landegrænser. Planen er nu at udrulle projektet i hele Europa, hvor der er potentiale for besparelser på op til 300 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs