EnergiWatch

MHI Vestas indvier servicefartøj

Havmølleproducenten og Esvagts nybyggede fartøj sendes direkte fra døbefonden på arbejde.

Foto: MHI Vestas

MHI Vestas og Esvagt har døbt deres nybyggede serviceskib Esvagt Mercator. Fartøjet blev undfanget for to år siden, da havmølleproducenten så et behov for assistance på det belgiske marked, hvor det nybyggede skib skal arbejde på en 10-årig lejekontrakt.

Det meddeler MHI Vestas.

"Men indvielsen af Esvagt Mercator uddyber vi vores engagement i det belgiske havvindmarked samt vores ekspertise i drift- og vedligeholdsforretningen. Samarbejdet med Esvagt i designet af et så avanceret serviceoperationsfartøj har været fortræffeligt," siger MHI Vestas driftsdirektør, Flemmning Ougaard.

Fartøjet skal i første omgang servicere i forbindelse med opførelsen af Nobelwind, hvor der er installeret 50 V112-3,3MW-møller, samt Belwind, der består a 55 V90-3.0MW-møller.

MHI Vestas vælger dansk rederi

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere