EnergiWatch

Vindforening: Selv med svækket støtte vil vindenergi klare sig i USA

"Der er ingen tvivl om, at vindenergi vil klare sig i USA på den lange bane, for i USA investerer man i et stigende - og stort - omfang i vind og vedvarende energi, fordi det er en god business case," siger Jan Hylleberg fra Vindmølleindustrien.

Foto: Vestas

Et forslag om at skære i støtten til vedvarende energi i USA, den såkaldte PTC-støtte, har rystet den globale vindindustri, men den danske brancheorganisation Vindmølleindustrien er optimist på sektorens vegne - også uden PTC-støtten.

"Der er ingen tvivl om, at vindenergi vil klare sig i USA på den lange bane, for i USA investerer man i et stigende - og stort - omfang i vind og vedvarende energi, fordi det er en god business case," siger Jan Hylleberg, administrerende direktør i Vindmølleindustrien, til Ritzau Finans under en vindkonference i Amsterdam.

Det er Repræsentanternes Hus, som er det ene af to kamre i den amerikanske Kongres, der har fremlagt en skattereform, som lægger op til en kraftig beskæring af PTC-støtten.

Senatet, som er det andet kammer, har dog lagt op til at forsætte støtten i sin nuværende, gradvist udfasende form.

De to kamre skal blive enige om ét sammensmeltet forslag, og Jan Hylleberg tvivler på, at reduktionen af PTC-støtten går igennem.

"Mange af senatorerne fra det republikanske parti, som sidder i Senatet, stod fadder til PTC-støtten og har meget store vindarbejdspladser i deres stater. Jeg tvivler på, at forslaget går igennem som foreslået, men vi må se, hvor det lander," siger den administrerende direktør.

Selv hvis den kraftige beskæring stemmes igennem, vil det ifølge Jan Hylleberg ikke ændre opfattelsen af det amerikanske marked.

"Det vil ikke ændre på opfattelsen af, at USA er et vigtigt marked, fordi der er et stort behov og potentiale. Man vil derfor vende blikket mod, hvordan man får reorganiseret det amerikanske marked, således at der igen kommer en business-case i at investere i vind," vurderer Jan Hylleberg.

Skatteplanerne debatteres i disse dage i Senatet i Washington.


Rotterdam slutter sig til planer om kunstig energiø

Vestas roser danske Energinet: De kan vise vejen til mere vindenergi

Siemens Gamesa afsætter for 1.702 MW af ny mølle på første dag

Siemens Gamesa om ny havmølle: Det bliver ikke den sidste

Siemens Gamesa lancerer to nye møller på 8 og 4,2 MW

Vindindustri i opråb: Uklare mål sender job ud af EU

Vindindustrien til politikere: Vi må ikke hvile på laurbærene

Siemens Gamesa klar til at præsentere ny havmølle

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs