EnergiWatch

Australsk hybridprojekt kan give Vestas ordrer på fire gigawatt

Vestas er klar til at etablere produktion i Indonesien som led i tværnationalt projekt, hvor mindst 6 GW sol og vind på nyt anlæg i Australien skal øge andelen af grøn energi i Sydøstasien frem mod 2025. Regeringerne i de to lande og Danmark er også involveret.

Foto: /ritzau/Carsten Ingemann

Et gigantisk energiprojekt er under opsejling i Australien. Under navnet Asian Renewable Energy Hub (AREH) vil en række aktører opføre et hybridanlæg bestående af mindst 4 GW vindmøller fra Vestas samt mindst 2 GW sol. Anlægget skal opføres i den australske delstat Western Australia, men strømmen skal via undersøiske kabler føres til Indonesien.

Udviklingen har været undervejs siden 2014, hvor der blandt andet er brugt to år på at finde den bedste placering til det 7.000 km2 store anlæg. Nu er projektet imidlertid indsendt til miljøgodkendelse i Australien. Efter planen skal AREH-projektet i 2025 kunne levere strøm til det indonesiske marked.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Sverige fyrer op for olien før tid

Svenskerne har med store problemer i strømforsyningen været nødt til at sætte gang i oliekraftværket Karlshamn længe før, kulden for alvor er kommet til landet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs