EnergiWatch

Bank of America: Vestas og Siemens Gamesa er de langsigtede vindere

Nedturen for Vestas-aktien ser ud til at vende. I hvert fald stiger aktien efter en ny analyse fra Bank of America.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Bank of America - Merrill Lynch peger på Vestas og Siemens Gamesa som strukturelle vindere på langt sigt blandt de fire børsnoterede vindmølleselskaber, som banken dækker, mens mindre spillere som Nordex og Senvion omvendt vurderes at få det svært i det stærkt konkurrenceprægede marked.

Alle fire spillere har dog fået skåret kraftigt i deres estimater for såvel omsætning som indtjening hos Bank of America, efter at de seneste regnskaber fra de forskellige aktører har vist et massivt pres på priser og marginer. De største beskæringer er dog sket i Nordex og Senvion, som nu ventes at komme til køre med underskud de kommende år.

For Vestas og Siemens forudser Bank of America stærk fremgang i indtjeningen per aktie, EPS, gennemsnitligt til 2020 fra et lavpunkt i 2018. Det ventes drevet af bedre volumener, fremgang i serviceforretningen samt aktietilbagekøb for Vestas' vedkommende og restrukturering i Siemens Gamesas tilfælde.

"For de mindre spillere Nordex og Senvion ser vi tab på bundlinjen og negative frie pengestrømme, og at deres balancer bliver "spændte". Vi ser ikke fallitter for os endnu, da de kan vælge at skalere ned og fokusere på service," skriver Bank of America.

Banken peger i den forbindelse på, at kapacitetsnedskæringer hos mindre spillere - og Siemens Gamesa - kan rebalancere markedet, og at opkøb og fusioner er en potentiel "upside", selvom banken er forsigtig om de muligheder givet underskud og udfordrende forretningsmodeller.

Bank of America ser, efter at have skåret gevaldigt i alle de fire selskabers kursmål, nu et negativt kurspotentiale i Nordex og Senvion på henholdsvis 30 og 28 pct., mens den ser et potentiale i aktien i Vestas på 47 pct. og i Siemens Gamesa på 56 pct.

Vestas-aktien stiger tirsdag 8 pct. til 389,50 kr., blandt andet efter den positive analyse. Set over den sidste måned har aktien dog fortsat tabt 30 pct. i værdi.

Vestas får ordre på store møller i USA

Vestas går med i vådt batteriprojekt på DTU

 

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs