EnergiWatch

Senvion vil sænke prisen på endnu ikke-eksisterende mølle

I samarbejde med blandt andet DTU og energiselskabet EnBW søger vindmølleproducenten om EU-støtte til udvikling af sin kommende havmølle på 10+ megawatt.

Foto: SENVION PRESSE

Senvion er på vej med en havmølle med en kapacitet på mindst 10 megawatt. Det meldte den tyske vindmølleproducent allerede ud i maj, men trods indledende forlydender om en præsentation af møllen i juni, er endnu intet officielt annonceret. Om end det er annoncering er blevet annonceret inden årets udgang, og møllerne meldt klar til de næste tyske havvindudbudsrunder.

Nu er der imidlertid nyt om projektet. Ikke i form af dato for produktion eller teknisk detaljer, men derimod med en projektansøgning til EU's Horizon 2020-program om støtte til at få sænket omkostningerne til den kommende stormølle. I samarbejde med partnere på tværs af værdikæden skal projektet, Realcoe, foranledige "hundredvis af millioner euro" i investeringer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs