EnergiWatch

HSBC: Lavere prisforudsætninger bag hug i kursmål

Banken HSBC er den seneste til at skære i sit kursmål for Vestas, der får en hak på 22 pct. til 360 kr. Også forventningen til de øvrige producenter sænkes.

Foto: Vestas

Vindindustrien oplever markedsturbulens og prispres på vindmøller, hvilket har fået storbanken HSBC til at skære kraftigt i kursmålene for selskaber som Vestas, Siemens Gamesa og Nordex.

"Prispresset er intensiveret og påvirker marginerne for alle vindmølleproducenter. Vi venter, at det negative momentum vil fortsætte, indtil der kommer tegn på en stabilisering af priserne under auktionssystemerne," skriver HSBC i et analysenotat.

Overgangen på flere markeder fra de såkaldte feed-in-tariffer til budsystemer har i den senere tid skærpet konkurrencen på vindmøllemarkedet, og det har en påvirkning på det globale marked, sagde Vestas' finansdirektør, Marika Fredriksson, til Ritzau Finans efter vindmølleselskabets regnskab for tredje kvartal 9. november.

"Tier 1-vindmølleselskaber jagter volumen over marginer for at forblive prissættere, og tier 2-selskaber kæmper for at holde trit. Vi venter flad vækst i 2018/19 for onshore-vindmarkedet (uden for Kina), hvilket vil hjælpe med at fastholde presset," skriver HSBC.

HSBC har sænket kursmålet for Vestas-aktien med 100 kr. til 360 kr. - svarende til et fald på 22 pct. Kursmålet for Siemens Gamesa er sænket 16 pct. til 10,5 euro og for Nordex med 20 pct. til 6,4 euro.

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere