EnergiWatch

Stort finanshus sænker Vestas-kursmål på grund af prisudvikling

Endnu en af de store banker sænker deres anbefaling på hårdt prøvede Vestas.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Konkurrencepresset på vindmøllemarkedet - med faldende møllepriser - koster på kursmålet for Vestas-aktien hos finanshuset Credit Suisse.

Den schweiziske bank mener, at Vestas har set sine bedste marginer, og at selskabet sandsynligvis vil gå igennem regnskabsåret 2017 uden en opjustering for første gang siden 2012.

Det nye kursmål lyder på 370 kr. og er nedsat fra tidligere 430 kr., mens anbefalingen fortsat er "underperform".

Udover prispresset begrundes det sænkede kursmål med en stigning i arbejdskapitalen på 0,8 mia. euro, hvilket faktisk tegner sig for halvdelen af sænkningen af kursmålet.

Credit Suisse estimerer, at priserne per megawatt (i resultatopgørelsen, red) i 2019 når et niveau på 0,85 mio. euro mod et niveau i 2017 på 0,92 mio. euro og 0,90 mio. euro i 2018.

Det mere end opvejer en stigning i finanshusets volumenestimat til 8,5 gigawatt i 2018 og 2019 fra 8,0 gigawatt.

Udviklingen ventes at sætte sine tydelige spor i driftsmarginalerne på EBIT-niveau, hvor der for 2018 og 2019 blot estimeres en margin på 10 pct. mod 13,9 pct. i 2016 og estimeret 12,5 pct. i 2017.

 

November har kostet Vestas-aktionærer 1,8 milliarder dagligt 

Storinvestor om Tesla: »Man kan godt købe deres biler, men køb ikke deres aktier« 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs