EnergiWatch

Topfolk solgte aktier for en formue før kæmpe Vestas-nedtur

Fire direktører i koncernledelsen og formanden for Vestas har i løbet af 2017 solgt aktier for 69 mio. kr., og dermed har de sluppet for en del af nedturen i kølvandet på sidste uges regnskab fra den danske vindmølleproducent, skriver TV2.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Data fra Bloomberg viser, at flere fra Vestas’ topledelse har fået solgt aktier inden sidste uges stor kursnedtur. Det skriver TV2.

Fire direktører i koncernledelsen samt formanden har i løbet af 2017 solgt aktier for i alt 69 mio. kr., mens der i perioden kun er købt for 1 mio. kr., og dette skete efter et stort kursfald i sidste uge. Og hos Dovre Forvaltning, der investerer ud fra handler blandt børsnoterede virksomheders insidere, vækker handelsmønstret opsigt.

"Normalt er der cirka dobbelt så mange køb som salg fra insidere, så når du får sådan en situation i Vestas, hvor der er betydeligt flere salg end køb og tilmed betydelig større salg end køb, er det noget, der får advarselslamperne til at blinke," siger Stig R. Myrseth fra Dovre Forvaltning, der ser det som en godt eksempel på, at man som investor bør følge topfolkenes handlinger.

TV2 har kontaktet Vestas, som ikke har kommentarer til topledelsens aktiesalg.

Siden Vestas offentliggjorde sit regnskab for tredje kvartal i torsdags i sidste uge, er kursen faldet med godt 21 pct.

Private investorer de store tabere på Vestas-kursnedtur

Vestas kritiseres for ikke at advare nok

Britisk storbank sænker Vestas med 27 pct.

Finanshuse høvler store lunser af Vestas' kursmål

 

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere