EnergiWatch

SP Group: "Vi vokser bredt geografisk og er på vej mod bedste år"

Industrikoncernen, der i marts købte MM Composite, har haft stor fremgang. De gode takter betyder blandt andet, at man har appetit på flere opkøb.

Foto: MM Composite

SP Group har gang i forretningen - og det er både herhjemme og i udlandet, at kunderne køber flere produkter fra det fynske selskab.

Det siger Frank Gad, der er administrerende direktør i selskabet.

"Der er vækst på alle områder - og den er bredt funderet både geografisk og hos kunderne. Vi vokser med over 20 pct. i kvartalet på omsætningen, og ser vi på de første ni måneder i år, så voksede fremgangen i salget til udlandet med over 50 pct., mens den steg herhjemme med 5,8 pct.," siger Frank Gad i en kommentar til SP Groups regnskab for tredje kvartal, som er offentliggjort torsdag.

Det er flere ting, som har været med til at løfte omsætningen i kvartalet til 443,6 mio. kr. mod 368,8 mio. kr. i tredje kvartal sidste år.

"Vi haft gang i en række initiativer, som er ved at slå igennem. Og så har en række opkøbte virksomheder i udlandet også gjort det godt," siger direktøren.

Der har været vækst i salget både i Nord- og Sydamerika, i Europa og i Asien. Og Frank Gad afviser ikke, at selskabet har klar til flere opkøb, hvis de rigtige muligheder kommer.

"Vi vil fortsat gerne kigge på opkøb. Og vi har en robusthed som gør, at vi godt kan byde flere velkommen i familien. Vi har kaffe klar på kanden," siger direktøren til Ritzau Finans.

SP Group fastholder forventningerne til hele året om en omsætning på 1800-1900 mio. kr. Og selv om direktøren siger, at det ikke kun er det bedste resultat opnået på de første ni måneder i et regnskabsår, men også det hidtidige bedste resultat set over 12 måneder.

"Vi har allerede opjusteret to gange i år i forhold til, hvad vi forventede i starten af året. Det var i april og i juni. Så jeg er komfortable med de forventninger, vi har nu," siger Frank Gad.

SP Group venter en omsætning på 1,8-1,9 mia. kr., mod et første bud i starten af året på en omsætning i niveauet 1700 mio. kr.

SP Group købte MM Composite billigt

Fynsk vindleverandør solgt for godt 100 millioner

Dansk vindselskab skruer op for amerikansk vækstridt

Fynbo tjener formue på stumper af vindkonkurs

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere