EnergiWatch

Greentech producerede 25 procent mere energi i oktober

Greentech Energy Systems, der producerer vedvarende energi, har i oktober øget den samlede nettoproduktion sammenlignet med samme måned sidste år. Men for hele året er den fortsat lavere end i samme periode 2016.

Foto: Greentech Energy Systems/PR

I oktober havde selskabet en samlet nettoproduktion på 28.768 megawatt-timer (MWh) mod 22.993 MWh i den tilsvarende periode i fjor. Det svarer til en stigning på 25 pct., skriver Greentech Energy Systems i en meddelelse.

Stigningen kommer fra vindproduktionen, der gav en nettoproduktion på 23.668 MWh mod 18.422 MWh i samme måned sidste år.

"Takket være gunstige vindforhold var produktionen højere end ventet i Polen og Tyskland, Italien og Danmark, mens den var markant under i Spanien," skriver Greentech.

Mens vindenergi-produktionen samlet er gået meget frem, er stigningen mindre for soldelen. Produktionen af solenergi steg til 5100 MWh i oktober fra 4577 MWh i samme måned sidste år.

Den gennemsnitlige solindstråling var noget højere end ventet i Spanien og i Italien," forklarer Greentech.

Siden årsskiftet har Greentech Energy Systems haft en samlet nettoproduktion på 303.495 MWh, hvilket er 3 pct. lavere end de 313.617 MWh, der blev produceret i samme periode af sidste år.

 

/ritzau/FINANS

 

Greentech producerer mere energi i august end et år tidligere 

Vindudvikler trækker sig ud af Danmark

Fremgang for Greentech Energy Systems i årets første halvår

Greentechs produktion er faldet 5 pct. i juni 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs