EnergiWatch

Greentech producerede 25 procent mere energi i oktober

Greentech Energy Systems, der producerer vedvarende energi, har i oktober øget den samlede nettoproduktion sammenlignet med samme måned sidste år. Men for hele året er den fortsat lavere end i samme periode 2016.

Foto: Greentech Energy Systems/PR

I oktober havde selskabet en samlet nettoproduktion på 28.768 megawatt-timer (MWh) mod 22.993 MWh i den tilsvarende periode i fjor. Det svarer til en stigning på 25 pct., skriver Greentech Energy Systems i en meddelelse.

Stigningen kommer fra vindproduktionen, der gav en nettoproduktion på 23.668 MWh mod 18.422 MWh i samme måned sidste år.

"Takket være gunstige vindforhold var produktionen højere end ventet i Polen og Tyskland, Italien og Danmark, mens den var markant under i Spanien," skriver Greentech.

Mens vindenergi-produktionen samlet er gået meget frem, er stigningen mindre for soldelen. Produktionen af solenergi steg til 5100 MWh i oktober fra 4577 MWh i samme måned sidste år.

Den gennemsnitlige solindstråling var noget højere end ventet i Spanien og i Italien," forklarer Greentech.

Siden årsskiftet har Greentech Energy Systems haft en samlet nettoproduktion på 303.495 MWh, hvilket er 3 pct. lavere end de 313.617 MWh, der blev produceret i samme periode af sidste år.

 

/ritzau/FINANS

 

Greentech producerer mere energi i august end et år tidligere

Vindudvikler trækker sig ud af Danmark

Fremgang for Greentech Energy Systems i årets første halvår

Greentechs produktion er faldet 5 pct. i juni

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere