EnergiWatch

NKT lander som forventet

Kabelproducenten har ikke overraskelser i ærmet en måned efter at have præsenteret sine foreløbige resultater.

NKT (tidligere NKT Cables) bekræfter i sit regnskab for tredje kvartal onsdag de foreløbige finansielle resultater, som selskabet kom med allerede 10. oktober.

"Den finansielle udvikling i tredje kvartal 2017 var tilfredsstillende for både NKT og NKT Photonics. I NKT øgede vi omsætningen og indtjeningen, som forventet drevet af de opkøbte højspændingsaktiviteter. Vores finansielle forventninger til helåret er uændrede," siger koncerndirektør Michael Hedegaard Lyng i regnskabet.

NKT's omsætning (standard metalpriser) i kvartalet landede på 303,2 mio. euro og et operationelt driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 43,8 mio. euro. I samme periode sidste år var omsætningen på 196,3 mio. euro og driftsindtjeningen på 20,5 mio. euro.

Således var den operationelle EBITDA-margin for kabeldivisionen på 14,4 pct. (ved standardpriser), hvilket er en stigning fra 10,4 pct. i samme kvartal året før.

NKT fastholder forventningerne til kabelaktiviteterne 2017, men prognosen for selskabets mindre division, Photonics, nedjusteres dog.

For kabelforretningen ventes der dermed stadig en omsætning (i standard metalpriser) på cirka 1,1 mia. euro og et operationelt EBITDA på omkring 140 mio. euro.

NKT kom med foreløbige tal for kvartalet allerede 10. oktober, og også dengang blev årsforventningerne fastholdt.

For NKT Photonics er den forventede organiske vækst fortsat cirka 10 pct. – men den operationelle EBITDA-margin ses nu at lande på cirka 10 pct. mod et tidligere mål på cirka 15 pct.

"Den justerede margin skyldes udelukkende en revurdering af LTI-programmet for ledende medarbejdere, hvor 2,3 mio. euro forventes hensat til dette i 2017," skriver selskabet i regnskabet.

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere