EnergiWatch

Vestas-rival venter fortsat vækst trods prispres i markedet

Mens krisen kradser hos andre, så sigter amerikanske GE Renewable Energy efter en vækst på op til 10 pct. i 2018.

Foto: General Electric Company

Den amerikanske industrigigant General Electric (GE), der er blandt Vestas' største konkurrenter inden for vindenergi, venter næste år at vokse sin forretning for vedvarende energi med op mod 10 pct.

Det oplyser den amerikanske industrikoncern mandag, hvor det opdaterer investorer og analytikere omkring selskabet - herunder forventninger til fremtiden.

Selskabet sigter i divisionen GE Renewable Energy, der tæller vind- vand-, og solenergi, efter en organisk vækst og stigning i driftsoverskuddet på 7-10 pct. i 2018.

General Electric skriver i en præsentation, at det har en meget stærk position på det amerikanske vindmøllemarked, og at der er vækst på globalt plan. Samtidig fremhæver selskabet, at integrationen af det danske opkøb LM Wind Power går godt.

Til gengæld nævner GE, at priserne på vindmøller er påvirket negativt af et konkurrencepræget marked og dynamikken omkring den amerikanske støtteordning PTC, der i øjeblikket er en del af diskussionerne om Trump-regeringens skatteplan.

I de første ni måneder af 2017 har GE Renewable Energy haft en vækst i omsætningen på 13 pct. til 7,41 mia. dollar, mens driftsoverskuddet er steget til 27 pct. til 524 mio. dollar.

For hele GE-koncernen, der blandt andet også tæller udstyr til militær og fly, ventes i 2018 en stigning i omsætningen på 0-3 pct. og et overskud per aktie på 1,00-1,07 dollar per aktie. Analytikernes forventninger lyder på 1,17 dollar ifølge Bloomberg.

GE har desuden besluttet at halvere det årlige udbytte.

Vestas går tilbage i tredje kvartal

Neas kaster tryllestøv over stor vindaftale og reducerer risiko betydeligt

GE opfører Europas største vindpark i Sverige

Tysk mølleproducent fordobler underskud

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs