EnergiWatch

NKT bliver foretrukken leverandør til Moray East

"Valget af NKT til Moray East havvindmølleparken bekræfter vores førende position i offshore vind-segmentet," oplyser selskabet efter kabelordren på mellem 130 og 150 mio. euro.

Det bliver med al sandsynlighed den danske kabelleverandør NKT, som skal forsyne den 950 MW store Morray East-havvindmøllepark med kabler, når parken i 2021 skal levere el til de britiske elforbrugere. Det oplyser selskabet.

NKT er blevet valgt som foretrukken leverandør til projektet, der dog endnu ikke er blevet truffet endelig investeringsbeslutning om. En sådan ventes parterne bag, Mowel, der er ejet af Engie og EPD, dog at træffe i efteråret.

"Valget af NKT til Moray East havvindmølleparken bekræfter vores førende position i offshore vind-segmentet. Det understreger også, at vores teknologisk avancerede nøglefærdige løsninger, vores ekspertise og projekthåndtering er anerkendt ikke kun af eksisterende kunder, men også af nye samarbejdspartnere som MOWEL," udtaler administrerende direktør, Michael Hedegaard Lyng, i en meddelelse.

NKT oplyser, at statussen som foretrukken leverandør omfatter levering af 185 km 220 kV AC offshore eksportkabler, installation udført af kabeludlægningsskibet NKT Victoria og nedgravning af kablet.

Man forventer, at ordren løber op i mellem 130 og 150 mio. urro svarende til 970 - 1.270 mio. danske kroner.

NKT får længe ventet ordre i Holland

ABB belønnes for regnskab: Aktien stiger i Stockholm

Aarsleff vinder havnekontrakt til 500 mio kr i Hanstholm

NKT-konkurrent leverer pæn vækst drevet af søkabler

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere