EnergiWatch

Finanshuse høvler store lunser af Vestas' kursmål

Sidste uges kursfald i Vestas-aktien har ændret en række store finanshuses syn på den danske vindmølleaktie. Se anbefalingerne her.

Analytikerne har skåret vældigt ned i deres indtjeningsestimater for Vestas oven på vindmølleproducentens skuffende regnskab for tredje kvartal torsdag.

Det har resulteret i store reduktioner i kursmålene, og flere finanshuse har også sænket deres anbefaling af aktien.

Hos DNB Markets er anbefalingen rykket ned til "hold" fra "køb", og kursmålet er blevet reduceret hele 32 pct. til 460 kr., jf. nedennævnte tabel med ændrede kursmål og anbefalinger efter regnskabet.

Det laveste kursmål efter regnskabet er sat af Société Générale, der har sænket det til 385 kr. fra tidligere 510 kr. og gentaget en salgsanbefaling.

Danske Bank er mest optimistisk blandt de finanshuse, der har nået at justere efter regnskabet. Kursmålet er dog her sat ned til 675 kr. fra tidligere 770 kr. Kursmålet er dermed 62 pct. over kursen for Vestas-aktien i fredags på 417 kr.

Vestas-aktien faldt torsdag 19 pct. til 426,60 kr. efter regnskabet, og fredag faldt den yderligere 2,3 pct. Dermed er over 22 mia. kr. barberet væk af selskabets markedsværdi efter regnskabet.

Det var blandt andet Vestas' kommentarer om en acceleration af prispresset i markedet, der fik investorerne til at ændre syn på potentialet.

Oversigt over ændrede kursmål og anbefalinger efter Vestas-regnskabet:

 

Vestas-CFO: Udspil i USA er negativt men ikke ødelæggende

Vestas: Auktioner forstærker konkurrencepresset

Republikanere i Senatet modstandere af PTC-nedtrapning

Analytikere: Vestas-konkurrent puster til prisfrygten før regnskab

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere