EnergiWatch

Vestas-aktien led stort knæk efter regnskab: Taber 21 milliarder

"Det var det, som alle var bekymret for forud for regnskabet, og man får fornemmelsen af, at Vestas er presset," siger en analytiker efter dagens regnskab fra den danske mølleproducent.

Efter Vestas' regnskab for tredje kvartal afslørede faldende priser og øget konkurrence, er vindmølleproducentens aktie styrtdykket.

da torsdagens handel var forbi, var Vestas-aktien 19,1 procent mindre værd. Det svarer til et værditab på omkring 21,75 milliarder kroner alene torsdag.

Konkurrencen og prisfaldet har sat sine tydelige tegn på bundlinjen. Omsætningen i Vestas faldt til 2,7 milliarder euro - 20,1 milliarder kroner - mod 2,9 milliarder euro i samme periode sidste år.

Det påvirkede selskabets overskud negativt. Overskuddet faldt til 253 millioner euro - 1,9 milliarder kroner - mod 309 millioner euro - 2,3 milliarder kroner - i tredje kvartal sidste år.

Vestas slutter dermed torsdag af med de største tab af selskaberne i C20-indekset efter aktiens største fald i fem år.

Det er især ledelsens udtalelser om den stigende konkurrence og de pressede priser, der gjorde investorerne usikre. Sådan siger Anne Sophie Riis, der er børsmægler hos investeringsbanken ABG Sundal Collier.

"Vestas går ud og bekræfter, at der vil komme stigende konkurrence og lavere priser, hvilket vil give mindre indtjening i hele markedet," siger hun til Ritzau Finans.

"Det var det, som alle var bekymret for forud for regnskabet, og man får fornemmelsen af, at Vestas er presset."

Vestas-CFO: Udspil i USA er negativt men ikke ødelæggende

Siemens får trøstpræmie på britisk havmøllepark

Vestas vågner op til ny virkelighed i 2018

Kursklø til Vestas, men chefen er optimist: Vind bliver stadig mere konkurrencedygtig

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere