EnergiWatch

Vestas-CFO: Udspil i USA er negativt men ikke ødelæggende

Finansdirektøren i Vestas mener ikke, at den potentielle forringelse af PTC-støtteordningen i USA vil være ødelæggende for forretningen, men siger dog, at usikkerheden kan få betydning.

De forslag, som er blevet fremlagt i USA til forringelse af den vigtige støtteordning PTC, kan kun tolkes negativt, men de er ikke "ødelæggende".

Det siger Vestas' finansdirektør, Marika Fredriksson, i et interview med Ritzau Finans.

"Vi har lavet en masse scenarier for alle mulige udfald - men det er ikke positivt, det er det eneste, jeg kan konkludere - men det er ikke ødelæggende," siger hun på spørgsmålet om, hvad ændringerne i USA kan komme til at betyde for markedet.

Vestas kan glæde sig over, at selskabet sikrede sig en række store komponentordrer i USA sidste år, hvorigennem kunderne sikrede sig adgang til 100 pct. PTC-støtte - inden ordningen blev nedtrappet til 80 pct. ved årsskiftet.

Usikkerheden her og nu rammer potentialet for ordrer med 80 pct. PTC op til årsskiftet.

"Hvis usikkerheden fortsætter, vil det helt sikkert have en betydning for vores estimat for 80 pct. PTC i år. Men i omfang måler det sig ikke med, hvad vi fik kvalificeret til 100 pct. sidste år, og som kunderne har igangværende konstruktion på," siger Marika Fredriksson.

Selv tør hun ikke komme med spådomme om udfaldet af skatteforhandlingerne.

"Jeg aner det ikke," lyder det ærlige svar.

"Men hvis man hører på folk, som ved mere om det end jeg, så betegnes det som usandsynligt, at det vil blive vedtaget i den nuværende form. Men hvordan, hvis og hvornår er svært at forudsige," siger Marika Fredriksson.

Hun noterede sig dog nogle positive kommentarer fra republikanske politikere forleden om, at de ville modsætte sig en ændring af PTC-ordningen.

Kursklø til Vestas, men chefen er optimist: Vind bliver stadig mere konkurrencedygtig

Vestas: Auktioner forstærker konkurrencepresset

Vestas-aktien knockoutet ved børsstart

Vestas går tilbage i tredje kvartal

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere