EnergiWatch

Analytikere: Vestas-konkurrent puster til prisfrygten før regnskab

Siemens Gamesa har forventninger om et stort prisfald på vindmøller, og det skaber spænding om Vestas, der kommer med regnskab på torsdag.

Foto: /ritzau/Carsten Ingemann

Vestas-aktien ligger tirsdag med et minus på 2,5 pct. til 513,5 kr. som en af de mest faldende aktier i det danske eliteindeks tirsdag middag.

Det sker, efter at konkurrencen Siemens Gamesa mandag aften kom med regnskab og på en telekonference efterfølgende udtrykte forventninger om et stort prisfald på vindmøller.

Det skaber usikkerhed om, hvordan det kan ramme Vestas, som selv er aktuel med regnskab for tredje kvartal på torsdag.

"Det, der har været et stort emne op til regnskabet for tredje kvartal, er prispres for vindmøller på land. Siemens Gamesa siger i sin prognose for regnskabsåret 2017/18, at der ventes en lav tocifret tilbagegang i priserne."

"Siemens Gamesa er dermed ude som en af de første og kvantificere faldet. Det er det, Vestas falder på," siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Også hos Sydbank knytter aktieanalysechef Jacob Pedersen tirsdagens kursfald i Vestas-aktien sammen med prismeldingerne fra konkurrenten.

"Der er en meget stor spænding omkring Vestas' regnskab på torsdag. Både i forhold til forslagene om en ændret skattelovgivning i USA, men også i forhold til hvordan selskabet er påvirket af det prispris, der er i industrien i øjeblikket."

"Er det virkelig så tungt, som andre siger, eller er det et udtryk for, at der er nogen aktører i markedet, der har så effektive møller, at de andre simpelthen er nødt til at gå alvorligt på kompromis med prisen for at vinde ordrer."

"Hidtil er det det sidste, som Vestas har afsløret, at der har været et prispres, men at man har kunnet kompensere for det igennem mere effektive vindmøller, effektiviseringer og øget volumen," siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Siemens Gamesa fyrer mere end hver femte ansatte

Siemens Gamesa tror på fremtiden trods skuffende første årsregnskab

Vindmølleindustrien frygter danske Siemens Gamesa fyringer ovenpå politiske beslutninger 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs