EnergiWatch

Kinesisk kulkæmpe køber græske vindmøller

Statsejede kinesiske Shenhua overtager majoriteten af aktierne i fire græske mølleparker og vil fremover samarbejde med udvikleren om vedvarende energiprojekter inden for vind og sol.

Foto: ritzau/Arkiv/Niels Hougaard

Et af verdens største energiselskaber og kulproducent ditto, kinesiske Shenhua, har annonceret et opkøb, som både stikker udenfor selskabets sædvanlige geografiske og teknologiske vingefang. Et datterselskab til Shenhua har nemlig besluttet sig for at købe 75 pct. af aktierne i fire vindmølleparker, som den græske udvikler Copelouzos ejer rettighederne til.

Det meddeler Copelouzos Group.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs