EnergiWatch

Vestas om skatteforslag i USA: Det er skuffende

Det amerikanske skatteforslag skuffer Vestas, der har måtte se aktiekursen falde kraftigt.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Vestas udtrykker skuffelse over det skatteforslag, der torsdag blev fremlagt i USA og lægger op til en forringelse af den vigtige støtteordning, PTC, der ellers i forvejen stod til at blive udfaset over en årrække.

"Det fremlagte forslag i Repræsentanternes Hus inkluderer en tilbagerulning af PTC-aftrapningen vedtaget med bipartisan støtte i 2015, og er, selv om det kun er et forslag, der stadig skal afstemmes med Senatet, skuffende," skriver Vestas i en kommentar.

Ifølge analytikerne hos Barclays kan den skattereform, der er foreslået i Repræsentanternes Hus, have "skadelig effekt på markedsvolumener og priser," hvis den bliver gennemført.

Forslaget lægger blandt andet op til at sænke skatterabatten med næsten en tredjedel til 15 dollar per megawatt-time for projekter, der starter konstruktion efter 2. november 2017.

Derudover ser det ifølge Barclays ud til, at forslaget lægger op til at stoppe for muligheden for at bruge de såkaldte "safe-harbour"-regler, som har været brugt flittigt af kunderne for at bevise konstruktionsstart og dermed skabe sikkerhed for, at udviklerne var berettiget til at modtage PTC-støtten.

Forslaget har fredag lagt kraftigt pres på aktien i Vestas, som ved 10-tiden er faldet 10,2 pct. til 508,50 kr.

Derfor styrtdykker Vestas' aktiekurs

Fakta: Så meget udgør USA for Vestas

Vestas i kraftigt kursfald: Skatteplan i USA skaber stor usikkerhed

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs