EnergiWatch

Fakta: Så meget udgør USA for Vestas

Et forslag om en ny skattereform har rystet vestasaktien fredag, fordi nye regler kan ændre på støtteordningen til vindmøller i fremtiden. Få et overblik over det vigtige marked for den danske mølleproducent her.

Foto: Vestas

Vestas-aktien falder fredag næsten 10 pct. efter nyt om, at den vigtige støtteordning PTC foreslås forringet som led i en ny skattepakke.

Reaktionen skal ses i lyset af Vestas' store eksponering i USA, hvor selskabet har fire store fabrikker i Colorado og i 2016 leverede 41 pct. af sine samlede leverancer på globalt plan.

Vestas i kraftigt kursfald: Skatteplan i USA skaber stor usikkerhed

Sidste år udgjorde USA samtidig en tredjedel af selskabets samlede ordreindgang. Det inkluderede komponentbestillinger på 1640 megawatt, der som følge af PTC-ordningens udformning har åbnet op for langt større efterfølgende ordrer - medmindre ordningen bliver ændret.

Historisk har Vestas leveret 15.970 møller til USA med en samlet kapacitet på 18.775 megawatt.

Oversigt over Vestas' leveringer til USA

 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs