EnergiWatch

Renewables

Kontroversielt kabelskib brudt i brand

Få måneder efter ejerne forgæves forsøgte at kapre sit eget halvbyggede havmølleskib er det nu ramt af brand, forårsagende røgforgiftning hos fem arbejdere.

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Siemens Gamesa vil spare to milliarder euro

En større andel af servicemarkedet skal være med til at hæve marginerne hos vindmølleproducenten, der dog også vil øge salget af megawatt hurtigere end konkurrenterne og ser stabilisering i prispresset.

Statkraft tilbage i plus efter højere energipriser

Norges største enegiselskab er efter flere års minus drevet af nedskrivninger tilbage i profitabel gænge. Nu hjælper højere energipriser og frasalg af selskabets havvindmølleprojekter til milliardoverskud. (Opdateret)

Innogy bygger sol for milliarder

Den tyske energikæmpe har købt rettighederne til to solprojekter med en samlet kapacitet på over 460 MW. Den samlede investering i projektet kommer til at lyde på flere milliarder.

Medie: Siemens kan blive tvunget til fuldt opkøb

Aktionærer vil have det spanske tilsynsmyndighed til at kræve, at Siemens lancerer et overtagelsestilbud på Gamesa, skriver spansk avis. Tyskerne risikerer i så fald at skulle betale markant overpris.

Ørsted reducerer mølleantal på megapark

Energiselskabet lægger trods færre møller op til anvendelse af havmøller fra den nuværende generation på den sidste etape af Hornsea-projektet, der tidligst er klar i 2025.

Plaget fundamentproducent vil lukke ned i Skotland og fyre 260

Efter en dramatisk redningsaktion i efteråret står skotske BiFab nu tilbage uden arbejde til store dele af medarbejderne. Selskabet ønsker at lukke to fabrikker. "Medarbejderne har kæmpet for deres fremtid, og det er svært at begribe, at alt det kan blive frarøvet dem nu," siger en talsmand for medarbejdernes fagforening.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere