EnergiWatch

Renewables

CIP indgår elkøbsaftaler i Taiwan

Tre taiwanske havvindprojekter med MHI Vestas-møller på sammenlagt 900 MW er kommet et afgørende skridt nærmere opførelse. Vigtigt at PPA'er nu er på plads, siger CIP.

Windeurope: Vindenergi vinder frem i Europa

2018 blev et rekordår for finansieringen af ny vindmøllekapacitet med projekter på i alt 17 gigawatt, en stigning på 45 pct. fra året før, viser nye tal fra Windeurope.

Enigt byråd vil have flyttet Vesterhav Syd længere væk

Foranlediget af afgørelsen om et nyt VVM-tillæg vender politikerne i Ringkøbing Skjern på en tallerken og appellerer folketinget om, at Vattenfalls kystnære havpark flyttes længere ud. En politisk farce, mener branchedirektør.

Ørsted ser Frankrig som langt mere modent for havvind

Energiselskabet vender tilbage til det franske havvindmarked, som for tre år siden blev forladt på grund af manglende kontrol over projekterne. Ejerforholdet i det nye setup, der også involverer oliemastodonten Total, vil Ørsted dog ikke ud med.

Amerikansk Vestas-projekt godkendt

Apex Clean Energy har fået grønt lys til at opføre tredje fase af Dakota Range-projektet i South Dakota, hvor der påtænkes at anvendes Vestas' største møller.

Fransk-tysk kæmpesatsning på nye batterifabrikker i Europa

De to europæiske stormagter går sammen om at yde massiv statsstøtte til batterifabrikker og opbygge en ny industri i Europa inden for få år i takt med den stigende efterspørgsel på batterier til køretøjer. Også Sverige er i spil i den ambitiøse plan.

Tysk havvindleverandør går på grund

Tårn- og fundamentproducent bag en række af Tysklands tidlige havmølleparker har indgivet insolvenserklæring. Der ledes nu efter nye investorer, siger kurator.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere