EnergiWatch

Renewables

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Aarhus Havn vil være CO2-neutral inden 2030

Det er lykkedes Aarhus Havn at reducere sit CO2-udslip med 14 pct. sidste år, men målet er at være CO2-neutral inden 2030. Fuld elektrificering af maskin- og bilpark skal være med til at sikre målet.

European Energy lander Baltikums største PPA

Efter sidste års coronainficerede tilbagegang er såvel appetitten som priserne ved at komme tilbage på markedet, vurderer European Energy, der indgår kontrakt på 3,8 TWh med true additionality.

Masteruddannelse i havvind modtager blåstempling

Vindsektorens masteruddannelse, Offshore Wind Energy MBA, har modtaget international akkreditering. Det vil øge tilgangen, lyder det fra Energy Cluster Denmark, der blandt andre står bag uddannelsen.

NKT skal modernisere fransk elnet

Med en ny rammeaftale for højspændingskabler fortsætter NKT samarbejdet med den franske transmissionssystemoperatør, Réseau de Transport d'Electricité (RTE).

Seneste nyt

Se flere jobs