EnergiWatch

Renewables

Stoledans sender Mads Nipper i spidsen for energi og forsyning

Henrik Poulsens afgang fra Ørsted har efterladt en tom stol for bordenden af klimapartnerskabet for energi- og forsyningsektoren. Den overtager den nye topchef for Ørsted, Mads Nipper, mens Danfoss' topchef, Mads Fausing, overtager pladsen som formand for produktionsvirksomheder.

Totals havvindudsigt skaber nye horisonter i transitland

Det franske olieselskab har den seneste tid manifesteret sig som en af de mest aggressive aktører i industrien, når det kommer til at omstille sig. Det vurderer to analytikere fra Rystad Energy og Wood Mackenzie. Nye markedsvilkår i Danmark viser behovet for forandring hos oliegiganten.

Syndfloden ud af GE aftager

"Heldigt" indtag i slutningen af året giver rekordstor ordrebog for den amerikanske mølleproducent, der trods endnu et milliardunderskud er lykkedes med at dæmme overraskende op på et vigtigt punkt.

Semco vil være mere amerikanske

Hvis danske Semco for alvor skal bide sig fast på det amerikanske marked, skal forretningen rodfæstes lokalt med enten en serviceafdeling eller fabrik i USA, siger selskabet.

Ukendt køber skal trække Shell-raffinaderi op ad hullet

Det amerikanske investeringsselskab Postlane Partners, som overtager Dansk Shell, er et ubeskrevet blad i den europæiske energiverden. Men for den danske tank- og shippingindustri er det positivt, at amerikanerne vil føre raffinaderiet i Fredericia videre, lyder det fra chefanalytiker.

Vineyard Wind trækker tilbagetrækning tilbage

Trods mølleskift er der ingen ændringer i byggeplanen, så den føderale myndighed kan gå videre med afslutningen af sin gennemgang, lyder det fra havvindselskabet, der stadig forventer investeringsbeslutning i år.

GE tager krig mod Siemens Gamesa til Europa

Det amerikanske selskab har sagsøgt konkurrenten for patentbrud på britiske havmølleprojekter, hvilket kan forsinke blandt andet Ørsteds kommende storpark. Siemens Gamesa afviser forseelser.

Statkraft indgår elsalgsaftale med Deutsche Bahn

Statkraft og Deutsche Bahn har underskrevet en et-årig elkøbsaftale (PPA). Siden 1. januar har Statkraft leveret grøn strøm fra tyske landmølleparker, hvis tilskud fra loven om vedvarende energi (EEG) er udløbet.

Belgien og Danmark arbejder på elforbindelse

Danmark og Belgien er tæt på at underskrive en hensigtserklæring om et "hybridprojekt", der skal forbinde ikke blot de to lande men også havmølleparker, siger belgisk energiminister.

Siemens Gamesa i milliardforhandling med vingeproducent

Med bekræftelse af storordre runder 5.X-møllen en gigawatt i Brasilien, der nu officielt er det største marked for platformen. Forhandlinger med lokal producent indikerer dog, at mølleproducenten forventer at installere op mod tre gange frem til 2024.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere