EnergiWatch

Renewables

Senvion sikrer sig pusterum

Driften ser ud til at kunne fortsætte for nuværende efter den insolvensbegærede mølleproducent har fået en særlig etårig kreditfacilitet i stand med sine kreditorer og obligationsejere. (Opdateret)

MHI Vestas-chef: Havvind i USA skal gentænkes

Når ITC-støtten ophører efter i år, kommer priserne på havvind ved USA til at stige. I hvert fald hvis det ikke lykkes at gentænke markedslogistikken. Det mener Philippe Kavafyan, der er adm. direktør hos MHI Vestas.

EnergiWatch ønsker god påske

Som de fleste andre holder redaktionen på EnergiWatch påskeferie de kommende dage. Vi er tilbage tirsdag morgen med et friskt nyhedsbrev. Indtil da ønsker vi alle en rigtig god påske.

Udskudt møllepark aflyser jobfest

Frem for at skabe op mod 150 nye arbejdspladser må Bladt kæmpe for at vedligeholde status quo, siger fundamentproducenten, efter udsættelsen af Vesterhav-parkerne med tre år.

Nyt forsøg med brint som skibsbrændstof i Holland

Tre selskaber går sammen om at undersøge muligheden for at skabe "grøn" brint, der udleder mindre CO2 end traditionel brint. Den potentielle årlige besparelse er 350.000 tons, oplyser et af selskaberne.

Kraftværkernes røg er nu dyrere end kullet

Det seneste års store prisstigning i EU's CO2-kvoter betyder, at det for første gang nu er billigere at købe kul end at brænde det af. En bund under kvoteprisen vil udrette mirakler for den grønne omstilling, fastslår Dansk Energi.

Enhedslisten: Geotermisk licens til A.P. Møller dybt kritisabelt

Energiministeren har ikke lyttet til kritikken og undergraver den lokale demokratiske proces ved at tildele A.P. Møller Holding geotermisk licens i Aalborg, siger Enhedslistens energiordfører Søren Egge Rasmussen, der sammen med socialdemokraterne havde bedt ministeren udsætte tilladelsen.

Dansk soludvikler fortsætter vækstridt

Det danske selskab Better Energy har atter øget omsætningen i 2018. Bundlinjen er ikke fuldt helt med, men det skyldes en strategi, hvor der bliver solgt mindre fra.

Klimarådet kritiseres for sortsyn

Helt støttefri dansk havvind fra midten af næste årti gør analyse om dyre datacentre til skamme, mener Dansk Energi, der ikke ser det som et parameter, om teknologiselskaberne dækker forbruget med dansk eller udenlandsk grøn energi.

Lilleholt giver A.P. Møller Holding licenser til geotermi

"Med to nye tilladelser i Aalborg og Aarhus kan A.P. Møller Holding Invest nu gå videre med at undersøge potentialet for geotermi i to udvalgte områder i Aalborg og Aarhus," siger energiminister Lars Chr. Lilleholt. Men reglerne skal granskes, erkender han.

Robert Uggla: Geotermi fortsat i en tidlig fase

"Forudsigelige og stabile rammevilkår er en forudsætning for markante, langsigtede investeringer, der er nødvendige i den grønne omstilling af den danske fjernvarmesektor," understreger adm. direktør Robert Uggla, A.P. Møller Holding.

Siemens Gamesa får dansk storordre

Vi så os om i markedet, og Siemens Gamesa leverede det bedste produkt, fastslår Eurowinds direktør om valget af Brande-producentens 4,3 MW-mølle til det største af projekterne fra det teknologineutrale udbud. (Opdateret)

CIP: "Vi har set en fantastisk innovation"

"På fundamentsiden er der ikke indtil nu set samme grad af innovation, men på møllesiden er det jo helt fantastisk at kigge på, hvad der er sket af innovation, herunder også hvad computerkraft kan lave af simuleringer og aerodynamiske beregninger," lyder det fra Michael Hannibal, der er partner i CIP.

Eon opfører 100 Vestas-møller

Med annonceringen af byggestart på sin anden store amerikanske vindpark inden for få uger runder det tyske energiselskab projekt nummer 25 i Nordamerika.

Vestas tager strategisk spring med opkøb

Med mulighed for fuld fremtidig overtagelse køber mølleproducenten sig ind i udvikler med 25 GW på bogen – hvoraf halvdelen er solprojekter. Det åbner op for nye vækstmuligheder, fastslår selskabet.

Siemens Gamesa fornyer serviceaftale

Den tysk-spanske mølleproducent har forlænget en italiensk serviceaftale for 236 vindmøller i ti år. Aftalen rummer også opgraderinger af møllerne.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere