EnergiWatch

Renewables

DF angriber regeringen for uansvarlig kørsel

Fraværet af finansiering for de mange manglende milliarder i målet om en million miljørigtige biler i sin klimaplan får Kristian Thulesen Dahl til at antyde, at regeringen måske mest af alt bare gerne vil fremstå grøn.

Energiselskaber tæppebombes med nye love og regler

Mængden af nye love og regler fra Energiministeriet er ifølge tænketanken Cepos steget med 470 procent gennem en årrække. "Nedslående og deprimerende," siger direktør Kim Mortensen i Dansk Fjernvarme.

Olieindustrien frygter grønne regeringer

Det vil tage årtier at udfase fossile brændsler, men i stadig flere lande forceres udviklingen, og det tvinger ikke blot olieindustrien til at tænke kortsigtet, men gør også investorerne nervøse. Allerede nu er stærkt stigende energipriser ved at tvinge verdensøkonomien ned i tempo.

Vindauktioner har accelereret prisreduktioner

Faldende priser på vindenergi er blevet accelereret de seneste år, efter at flere og flere lande har udskiftet tidligere støtteordninger med auktionsbaserede ordninger, viser nye beregninger.

Ewii bliver hovedinvestor i nyt forskningscenter

Et nyt forsknings- og testcenter med placering i det jyske trekantområde lanceres tirsdag. Blandt initiativtagerne er det ambitionen at skabe et nationalt center for al viden om den grønne omstilling, lyder det.

Regeringen kritiseres for 80 pct. af klimaplan

"Kreativ bogføring" og "skrivebordsøvelse" lyder kritikken af regeringens klimaudspil, hvor fire femtedele af vejen mod at opfyldele Danmarks klimamål i 2030 skyldes eksisterende tiltag.

Regeringen vil nedsætte transportkommission

En ny kommission skal som en del af regeringens klimaudspil finde ud af, hvordan transportsektoren bliver grønnere. Gruppen skal også komme med forslag til, hvordan staten kan hente indtægter, man står til at miste som konsekvens af tabte afgifter på området.

Ørsted kan kæmpe mod sig selv i USA

Selv hvis Ørsted ikke havde tabt de første udbud af amerikansk havvind, ville energiselskabet alligevel have overvejet at købe konkurrenten, fastslår direktør.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere