EnergiWatch

Renewables

Siemens Gamesa sætter tal på tyske fyringer

Især mølleproducentens ansatte i Nordtyskland rammes. Tyskland og Danmark forbliver centrale for havvind, siger direktør, mens den nye nacellefabrik i Cuxhaven går fri for fyringer.

Nordtysk vind i dyb krise

Der er forsvundet tusindevis af job fra vindsektoren i Nordtyskland det seneste år. Uklare rammer forhindrer nødvendige investeringer.

Energistyrelsen afviser overdrevet sortsyn

Selv om hverken Ørsteds, Facebooks eller Apples løfter om en grøn, dansk fremtid tages i betragtning, mener Energistyrelsen ikke, at der tegnes et for sort billede i basisfremskrivningen. Det er ikke en prognose men et karikeret forløb, konstaterer kontorchef.

Vestas: Siemens Gamesa-ordre ingen trussel

Selv om Siemens Gamesa har kapret ordre på storprojektet Wind XI, som Vestas har en betinget aftale på, forventer den danske fabrikant fortsat at forblive storleverandør.

"Ingen af os havde troet, det ville gå så stærkt"

Efter et årti med kraftig udvikling er det tid til stabile rammer, mener Holger Bang, investeringsdirektør i Nordic Solar Energy, der selv kom ind i branchen på en cocktail af tilfældigheder, hårdt arbejde og særlige tyskevner.

Grønne investeringer falder til laveste niveau i halvandet år

Det globale markeder for solcelleenergi ligger underdrejet, og det er med til at trække de samlede investeringsbeslutninger for vedvarende energiprojekter ned i årets første kvartal. Inden længe ventes det europæiske havvindmøllmarked dog at tage fart.

Ørsted undsiger Energistyrelsens kulmuler

Hvis ikke noget sker, vil det danske kulforbrug stige med 260 pct. i næste årti, fordi energiselskaberne udelukkende vil skele til driftsøkonomien. Landets største kraftværksejer vil dog under alle omstændigheder droppe kullet i 2023.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere