EnergiWatch

Renewables

Finansiering strømmer til ny norsk vandkraft

Det er efterhånden et særsyn med ny vandkraft i Norge, hvor det meste nye kapacitet kommer fra opgradering af eksisterende værker. Sogn og Fjordane Energi har dog fået et lån på 225 mio. DKK til byggeri af nyt.

Energinet hæver tariffer for 540 mio. i 2020

Nye anlæg til vedvarende energi og større nedbrud betyder, at slutbrugeren kommer til at betale 1,7 ører mere per kWh. Det er en stigning på 21 pct., der kommer til at betyde 540 mio. kr. mere i indtægter for Energinet.

"Uden støtte kan jeg ikke se nogen fremtid for geotermi i Danmark"

Lang tids forhandlinger med A.P. Møller Holding om en geotermisk varmekontrakt er foreløbig endt uden resultat for Aarhus Kommune. Staten må træde til og benytte samme redskaber, den tidligere haft succes med for vindmøller og biomasse," siger rådmand Bünyamin Simsek.

Vindprojekt vandt til blot én øre i udbud

Det samme landvindprojekt sikrede sig både det laveste og højeste pristillæg i det teknologineutrale udbud – men var dog langt fra at sikre sig det højst mulige beløb. Udbuddets største vindere blev hybridprojekter.

Nyt prisfald i underopfyldt dansk udbud

Såvel priser som bydere og tildelt kapacitet faldt i det andet teknologineutrale udbud, der endte med et gennemsnitligt pristillæg på 1,54 øre/kWh. Energiminister overvejer at skrue ned for fremtidige udbud.

Energiklynge har sat holdet efter oprydning

Efter fyring af topchef og flere nyoprettede direktørstillinger er kabalen nu også lagt på bestyrelsesniveau for den danske klyngeorganisation Clean. Onsdag blev den nye bestyrelse præsenteret.

Vestas får 101-MW ordre i Finland

Så er der en ny ordre til Vestas fra Finland. Denne gang er der tale om modellen Enventus V162-5 på 5,6 MW med tilhørende 25-årig serviceaftale.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere