EnergiWatch

Renewables

Sværvægtere kræver mere havvind i Nordsøen

Siemens Gamesa, MHI Vestas, Ørsted og ABB sender appel om øgede ambitioner hos Nordsølandene både når det kommer til samarbejde og volumen, hvor der skal identificeres sites på 450 GW.

I 2050 vil halvdelen af verdens energi være vind og sol

Ifølge ny rapport vil olie være en saga blot i 2050, mens vind og sol-energi vil bidrage til omkring halvdelen af verdens energi. 70 pct. af investeringer i energisektoren i løbet af de næste 30 vil ifølge Bloomberg gå til vind- og solindustrien. Kina og Indien vil være de største markeder for disse investeringer.

Woodmac: Siemens Gamesa avancerer i år

Vestas kommer igen i 2019 til at blive markedsleder, mens top fem på producentlisten næste år kommer til dele to tredjedele af verdensmarkedet mellem sig, vurderer analysehuset.

A.P. Møller trækker sig fra geotermi i Nordjylland

Mens A.P. Møller Holding håber at lande en 30-årig aftale om geotermi i Aarhus, trækker selskabet sig ud af Aalborg, der er udpeget som et af fire områder for selskabets milliardplaner. "Forretningsmodellen er for risikofyldt," siger direktør i A.P. Møller Fondens investeringsselskab, Samir Abboud, til EnergiWatch.

EU skyder huller i Danmarks energi- og klimaplan

Kommissionen leverer tirsdag ti ønsker til den grønne omstilling i Danmark efter at have studeret det danske udkast til en plan på energi- og klimaområdet. Og der er plads til forbedring, lyder konklusionen.

Elhandler lader stadig op til overskud efter debutår

True Energy går ind til sit andet leveår med en udvidet forretning og nye investorer i ryggen. Derfor gør det ikke så meget, at der er røde tal på bundlinjen, lyder det fra adm. direktør Charlotte Blou Sand.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere