EnergiWatch

EUDP's negligerede lillebror bekymret over skåret støtte

Det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram er nede på det halve budget af for fem år siden. Svært at se den grønne erhvervspolitik, siger næstformand.

Foto: ritzau/Jonas Olufson

Den enes brød, den andens død. Det gamle mundheld – der naturligvis ikke er særligt heldigt for den mund, der mangler brød – gælder i stigende grad for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP). For mens det energiteknologiske program, EUDP, efter flere års nedskæringer ser ud til at få øget sin bevilling næste år, går det den modsatte vej for miljøteknologien.

MUDP står således til at få skåret årets budget på godt 100 mio. kr. til 72 mio. kr. næste år. I regeringens finanslovsudspil er der afsat 42 mio. kr. til programmet, mens der er lagt op til at føje 30 mio. kr. til fra forskningsreserven. Samlet godt under det halve af de op mod 130 mio. kr., der blev afsat under den tidligere SRSF-regering.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Otovo henter ny global chef

Det norske solcelleselskab har ansat Pål Hauff Hvattum som chef for globale markeder. Hvattum kommer til Otovo fra en tilsvarende rolle i Adevinta.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs