EnergiWatch

Regeringen afkræves svar om skattelettelser og klima

Pengene kan kun bruges én gang, lyder det fra S forud for åbningsdebat. SF vil blandt andet debattere klima.

Foto: Ritzau Scanpix/Stine Bidstrup

Skattelettelser, klima og stress og jag i samfundet.

Det er nogle af de emner, regeringen må forvente at skulle svare på under torsdagens åbningsdebat i Folketinget.

Det er nemlig det, S og SF vil have fokus på, når Folketingets partier torsdag mødes for at debattere rigets tilstand.

"Pengene kan kun bruges én gang. Vi synes, at det er helt forkert, når regeringen vil give meget store skattelettelser til dem, der tjener mest," siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

"Der er folk, der vil få 190.000 kroner om året i skattelettelser. Samtidig med at hver fjerde kræftpatient ikke kan blive behandlet til tiden. Det er uansvarligt. Vi siger klart og åbent til danskerne, at der er nogle ting, vi skal have klaret, før der er råd til skattelettelser," siger Wammen.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, har fire hovedpunkter, hvor hun savner svar fra regeringen: Klimaproblemer, stress og psykiske sygdomme, ulighed og behovet for nye arbejdspladser.

"For SF handler det om, hvad der skal ske på den lange bane," siger Pia Olsen Dyhr. 

"Hvis ikke vi får løst klimaudfordringerne eller problemerne med stress og jag blandt de unge, så efterlader vi en regning til de kommende generationer, som bliver nærmest umenneskelig at betale."

Åbningsdebatten i Folketinget tager afsæt i den tale, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt tirsdag. Her redegjorde statsministeren, som han skal ifølge Grundloven, for rigets stilling og regeringens planer.

Statsministerens budskab var, at det går godt i Danmark. Men der er brug for at give opsvinget "flyvehøjde og flyvelængde", som han udtrykker det.

Det er på den baggrund, at regeringen blandt andet har foreslået en skattereform.

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs