EnergiWatch

Tyske bilproducenter skal opdatere 5,3 millioner dieselbiler

For at mindske forurening og undgå forbud vil tyske bilfirmaer opdatere millioner af biler, skriver Reuters.

trafik trafikstøj bil biler
Foto: Colourbox

Tyskland har indgået en aftale med landets bilproducenter om at opdatere over fem millioner dieselbilers software, så deres udstødning bliver mindre skadelig.

Det skriver Reuters, der citerer Tysklands transportminister Alexander Dobrindt.

Den tyske regering siger samtidig, at den vil kæmpe imod forbud mod dieselbiler i byer.

Bilfabrikanterne skal samtidig stå for og betale for initiativer, der får ejere af ældre dieselbiler til at skifte til nyere modeller med lavere udledning af skadelig stoffer i deres udstødning.

Det er resultatet af et krisemøde onsdag mellem den tyske regering og landets magtfulde bilproducenter.

Mødet skulle undgå, at tyske byer tager sagen i egen hånd og forbyder dieselbiler oven på den enorme skandale, der startede i 2015.

Her kom det frem, at flere tyske bilproducenter bevidst har manipuleret med deres biler, så de fremstod mere miljøvenlige under test.

Tyskland har ifølge Reuters fået advarsler fra EU om, at luftkvaliteten i landets byer er for dårlig. Folkestemningen er også ved at vende sig mod dieselbiler.

En undersøgelse foretaget af Greenpeace viser, at 57 procent af de adspurgte tyskere var for et forbud mod dieselbiler i byer, der kæmper med luftforurening.

Der er over 15 millioner dieselbiler på Tysklands veje og bilindustrien beskæftiger mere end 800.000 mennesker i landet.

"Bilindustrien er strategisk vigtig. Den må være stærkt og innovativ, men også ærlig."

"Det handler om at kritisere, hvad der skal kritiseres. Men at gøre det mens man husker, at det er en strategisk vigtigt industri for Tyskland," sagde den tyske kansler Angela Merkels talskvinde, Ulrike Demmer, mandag.

/ritzau/

Medie: Volkswagen har misbrugt milliardlån fra EU til at snyde med dieselbiler

Storbritannien vil forbyde benzin- og dieselbiler fra 2040

VW indgår forlig i USA om dieselskandale

Anklage: Renault har fusket med forureningstest i 25 år

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere