Danske selskaber skal opvarme USA

I samarbejder med en indianerstamme skal flere danske selskaber ændre fjernvarmesystemerne i USA.
Foto: HOFOR Fjernkøling
Foto: HOFOR Fjernkøling

Det amerikanske energiselskab American Energetics, der er ejet af Kootznoowoo-stammen fra det sydøstlige Alaska, har indgået et samarbejde med en række danske selskaber om fjernkølingsteknologi.

Det skriver Berlingske Business.

Her vil det amerikanske energiselskab trække på de danske erfaringer, så selskabet kan vinde de store projekter, hvor gammeldags amerikanske dampsystemer skal udskiftes. Samarbejdet med de danske selskaber, der tæller Hofor, Rambøll, Danfoss, Logstor og Isoplus, er formidlet af Danish District Alliance under Udenrigsministeriet i forsøget på at øge den danske eksport.

Hofor er tiltænkt en slags mentorrolle for American Energetics, der har taget en tur til København for at se nærmere på muligheder. Men ifølge Jakob Bjerregaard, der er export advisor hos Udenrigsministeriet, vil de andre selskaber kunne mærke samarbejdet på bundlinjen. Han forklarer, at man opererer med en model, hvor man har en lokal partner, som de danske selskaber kommer med teknologi og rådgivning til, da ellers kan være svært at komme ind på det store eksportmarked.

"Der er eksportpotentiale for milliarder herovre for danske virksomheder. Det er jo slet ikke alle pengene fra projekterne, der går tilde danske virksomheder, men når vi er i den størrelsesorden her, er det alligevel noget, der kan mærkes," siger Jakob Bjerregaard til avisen.

Danmark og Kina skal øge energisamarbejde

Rambøll mere end fordobler indtjeningen

Energieksporten faldt sidste år

Minister vil øge eksport af greentech til USA

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs