EnergiWatch

Danske selskaber skal opvarme USA

I samarbejder med en indianerstamme skal flere danske selskaber ændre fjernvarmesystemerne i USA.

Foto: HOFOR Fjernkøling

Det amerikanske energiselskab American Energetics, der er ejet af Kootznoowoo-stammen fra det sydøstlige Alaska, har indgået et samarbejde med en række danske selskaber om fjernkølingsteknologi.

Det skriver Berlingske Business.

Her vil det amerikanske energiselskab trække på de danske erfaringer, så selskabet kan vinde de store projekter, hvor gammeldags amerikanske dampsystemer skal udskiftes. Samarbejdet med de danske selskaber, der tæller Hofor, Rambøll, Danfoss, Logstor og Isoplus, er formidlet af Danish District Alliance under Udenrigsministeriet i forsøget på at øge den danske eksport.

Hofor er tiltænkt en slags mentorrolle for American Energetics, der har taget en tur til København for at se nærmere på muligheder. Men ifølge Jakob Bjerregaard, der er export advisor hos Udenrigsministeriet, vil de andre selskaber kunne mærke samarbejdet på bundlinjen. Han forklarer, at man opererer med en model, hvor man har en lokal partner, som de danske selskaber kommer med teknologi og rådgivning til, da ellers kan være svært at komme ind på det store eksportmarked.

"Der er eksportpotentiale for milliarder herovre for danske virksomheder. Det er jo slet ikke alle pengene fra projekterne, der går tilde danske virksomheder, men når vi er i den størrelsesorden her, er det alligevel noget, der kan mærkes," siger Jakob Bjerregaard til avisen.

Danmark og Kina skal øge energisamarbejde

Rambøll mere end fordobler indtjeningen

Energieksporten faldt sidste år

Minister vil øge eksport af greentech til USA

Mere fra EnergiWatch

Vestas fordobler årets ordreindtag i USA

Mølleproducenten modtager årets foreløbigt klart største ordre på sit historisk set største marked – målt på et andet betydeligt parameter er den dog samtidig også lille.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs