EnergiWatch

Tænketank: Datacentre kræver flere grønne investeringer

Den grønne tænketank Concito mener, at det vil kræve en slutspurt med flere investeringer, hvis regeringen skal nå sine målsætninger for vedvarende energi. Hos Energinet.dk fortæller projektleder, at selvom Apple selv vil opføre den mængde vedvarende energi, som datacenteret vil forbruge, så er vil der stadig være behov for yderligere grønne investeringer.

De efterhånden mange kommende datacentre i Danmark sætter regeringens målsætning for vedvarende energi under pres. For datacentrene har en ambition om at køre på grøn energi, og det vil medvirke til at sende det danske strømforbrug i vejret.

Energinet.dk vurderer, at de kommende datacentre i Danmark vil øge forbruget med ti pct. Eftersom de skal køre på grøn energi, så mener Torben Chrintz, der er videnschef i Concito, at det vil gøre det vanskeligere for regeringen at nå sin målsætning om, at halvdelen af det danske energiforbrug er grønt i 2030.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs