EnergiWatch

Tyskland tildeler 807 MW efter første vindauktion på landmøller

Den gennemsnitlige pris på den tyske auktion for landvind lyder på 5,71 eurocent.

Foto: EnergiMidt

Tyskland har gennemført sin første auktion af vindenergiprojekter på land, og resultatet viste en gennemsnitlig pris på 5,71 eurocent per kilowatt-time for de 807 megawatt, der blev udbudt.

Det skriver det tyske energiministerium i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Der har på forhånd været stor opmærksomhed om udfaldet af auktionen, efter at det tyske vindmarked er overgået fra andre rammebetingelser, hvor der blev tilbudt faste afregningspriser (såkaldte feed-in-tariffer) over en periode.

Den tildelte kapacitet under auktionen dækker 70 projekter, hvor vinderbuddene lå i intervallet 5,25-5,78 eurocent, og størstedelen af vinderne - cirka 93 pct. - udgøres af projekter, udviklet af borgergrupper.

Budrunden blev overtegnet med 2137 megawatt, idet der blev budt ind med 256 projekter, hvoraf totredjedele var fra borgergrupper.

GE bekræfter Europas største enkeltordre

3GW europæisk landvind vundet til uset spotpris

Tyskland klar med 800 MW-udbud på landvind

Forsiden lige nu

Kontroversielt kabelskib brudt i brand

Få måneder efter ejerne forgæves forsøgte at kapre sit eget halvbyggede havmølleskib er det nu ramt af brand, forårsagende røgforgiftning hos fem arbejdere.

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere