EnergiWatch

Organisationer: Danmark bryder klimaaftalen

Løftet om nye og ekstra penge i klimastøtte til de fattige bliver brudt, viser kortlægning. Udviklingsministeren afviser.

Danmark forbryder sig mod klimaaftalen fra København, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen sammen med de andre rige landes ledere forpligtede sig til at give 100 milliarder ’nye og ekstra’ dollars i klimastøtte. Det fastslår Care Danmark, Folkekirkens Nødhjælp og Oxfam Ibis, skriver Politiken onsdag. Onsdag fremlægger de tre udviklingsorganisationerne den første kortlægning af klimastøtten fra Danmark, der er spredt ud på en myriade af programmer og projekter.

Kortlægningen viser, at klimastøtten til ulandene næsten blev halveret fra 1,9 milliarder til en rund milliard, da V-regeringen trådte til i 2015, skriver Politiken. Det strider mod Danmarks internationale forpligtelser, mener de tre organisationer.

"Danmark lovede at give ’flere, nye og ekstra penge’ til klimabistanden«, siger Sarah Kristine Johansen, politisk koordinator i Care Danmark til Politiken. »Men hen ad vejen er det blandet sammen med udviklingsbistanden, som er skåret ned," siger hun.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs bestrider ikke tallene, men hun afviser kritikken. "Naturligvis lever vi op til vores internationale forpligtelser," siger hun til Politiken.

Hvis man medregner de private investeringer i klimatilpasning, yder Danmark et samlet bidrag på 2,4 milliarder kroner.

"Det er et flot beløb, som vi har god grund til at være stolte af," siger Ulla Tørnæs til Politiken.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Politiken ****

Klimaaftaler i Arktis ender som varm luft

200 store investorer opfordrer Trump til at leve op til Paris-aftalen

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere