EnergiWatch

Macrons sejr kan medføre stor vækst i vindindustrien

Frankrig kan se frem til en fordobling i kapaciteten af vedvarende energi de kommende fem år, mens også energieffektivitet får milliarder. Spørgsmålet er, hvad der sker med atomkraften.

Foto: Christophe Ena/AP

Søndag aften gik Emmanuel Macron på scenen foran Louvre i Paris. Med omkring 66 pct. af stemmerne fik den 39-årige leder af partiet En Marche et solidt mandat af de franske vælgere, mens omverdenen muligvis fik et lige så solidt fingerpeg om den nyvalgte præsidents generelle orientering. Den liberale politiker gik således på scenen til tonerne fra Beethovens "Ode an die Freude" – også kendt som EU's kendingsmelodi.

Lykønskningerne strømmede da også ind fra det øvrige EU's ledere, stort set fra da den første exitpoll ved 20-tiden spåede den forventede sejr. Med en ordlyd, hvor man næsten kunne høre lettelsens suk over, at Frankrigs leder de kommende fem år hedder Macron og ikke Le Pen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs