EnergiWatch

Vækstfonden vil sætte gang i børsrevolution

"Vi tror, at tiden er moden til at få kickstartet børsmarkedet, og vil gerne prøve at være med til det," forklarer fondens finansdirektør.

En meget lang og meget markant børstørke for små og mellemstore virksomheder i Danmark kan få en brat ende. I hvert fald lover statens finansieringsfond Vækstfonden nu oven på et stærkt regnskab at deltage i en håndfuld danske noteringer, skriver Finans.

"Børsen har været lidt af et lukket land i Danmark for de små og mellemstore virksomheder. Vi tror, at tiden er moden til at få kickstartet børsmarkedet, og vil gerne prøve at være med til det," siger fondens direktør, Christian Motzfeldt, der sigter på at binde ca. en halv mia. kr. i "en håndfuld" noteringer over de næste 18 måneder.

Det vil svare til næsten lige så mange små børsnoteringer, som fondsbørsen i København har set, siden finanskrisen for alvor ramte.

Fokus er først og fremmest på virksomheder, fonden allerede har investeret i, men direktøren opfordrer også børsklare selskaber med brug for en såkaldt anker-investor til at henvende sig.

"På sigt håber vi at kunne opbygge en portefølje på ca. 25 mindre børsnoterede virksomheder. For indeværende hedder investeringsloftet dog nok ca. en halv milliard kroner, og så må vi jo se, hvor mange virksomheder det rækker til - men altså nok ca. en håndfuld virksomheder på den korte bane," siger Christian Motzfeldt til Finans.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der er øverste ansvarlige for Vækstfonden, peger i en e-mail på behovet for, at virksomhederne bliver i Danmark og vokser frem for at blive solgt ind i store udenlandske virksomheder eller rykke på tværs af Øresund.

"Vi har brug for et effektivt dansk børsmarked, hvis vi vil skabe flere store virksomheder i Danmark og holde på de vækstvirksomheder, som i dag ofte bliver solgt til udlandet eller noteret på udenlandske børser. Det glæder mig derfor, at Vækstfonden nu vil arbejde på at skabe et mere velfungerende dansk børsmarked for små og mellemstore virksomheder," lyder det ifølge Finans fra ministeren.

Dansk elbiludlejer vil på børsen

Tyske Innogy går tilbage efter vindsvagt år

Topchef forgyldes efter værste resultat i et årti

Topboss: Dong er endnu ikke, hvor det skal være

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere