EnergiWatch

Særligt farligt atomaffald skal blive i Danmark

Affaldet kan ikke sendes ud af landet, vurderes det i Udenrigsministeriet.

Foto: PR

Danmark hænger selv på 233 kilo særligt farligt atomaffald fra forsøgsanlægget i Risø ved Roskilde, og et forsøg på at eksportere affaldet til udlandet har dermed ikke båret frugt. Det fremgår af en aktindsigt, som P4 Bornholm har fået i et brev fra Udenrigsministeriets departementchef om sagen.

"Der kan ikke på nuværende tidspunkt peges på realistiske muligheder for at afsætte affaldet," skriver Ulrik Vestergaard Knudsen i brevet, der er stilet til hans kollega i Uddannelses- og Forskningsministeriet, departementchef Agnete Gjersing.

Forsøget på at eksportere de 233 kilo særligt farligt affald er sket som led i processen med at finde ud af, hvordan Danmark løser sit atomaffaldsproblem.

Foruden de 233 kilo er der brug for mindst 5000 kubikmeter plads til mindre radioaktivt affald fra Risø, men også fra danske sygehuse og industrien.

Både politikere og borgere i de fem kommuner mener, at vi lige som Holland skal satse på et mellemdepot over jorden, hvor man kan holde øje med affaldet.

Regeringen har endnu ikke meldt ud i sagen, og det er derfor usikkert, om slutdepotet stadig er i spil, selv om regeringspartierne også står bag undersøgelsen af mellemlagerløsningen.

Det bornholmske folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Lea Wermelin, fortæller til gengæld, at hendes parti allerede nu afviser slutdepotet.

"Vi står fast på et mellemlager. Vi mangler viden om slutdepotløsningen, og dermed er den alt for usikker," siger hun til P4 Bornholm

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR ****

DTU vil sætte fart på kommerciel brug af nyt elsystem

Kapitaludvidelse skal betale Eons atom-regning

Tidligere ingeniørformand får chefstilling på DTU 

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs