EnergiWatch

Ambassadør tror på dansk-britisk offshoresamarbejde trods Brexit

Når Storbritannien vinker farvel til EU, vil det ikke samtidig vinke farvel til deres samarbejde med Danmark i offshoreindustrien, fortæller britisk ambassadør, der dog ikke ønsker at tænke på worst case scenario.

Foto: Matt Dunham/AP/Ritzau

D. 29. marts vil Storbritannien aktivere EU-traktatens artikel 50 og dermed påbegynde deres berygtede exit fra det europæiske fællesskab. Men selvom England træder ud af EU, behøver det ikke have konsekvenser for samarbejdet mellem danske og engelske offshoreoperatører, mener britisk ambassadør.

Det skriver Børsen.

Den britiske ambassadør forventer nemlig, at Storbritannien fortsat vil engagere sig fuldt ud i offshoreindustrien i Nordsøen. Han fortæller, at England vil fortsætte med at udvikle på områder som vindenergi, solenergi, olie og gas. For Storbritanniens ambition er, at der vil være en offshoreindustri uagtet Brexit.

"Best case er, at vi fortsætter med at investere i sektoren med støtte fra den britiske regering. Det bør omfatte dansk industri, og vi håber, at det vil føre til renere, billigere og mere omkostningseffektiv energi i samarbejde med danske virksomheder. Worst case ønsker jeg ikke at tænke på i øjeblikket. Jeg vil hellere diskutere, hvad der er realistisk at håbe på," siger den britiske ambassadør i Danmark, Dominic Schroeder, på et møde med klyngeorganisationen Offshoreenergy.dk ifølge Børsen.

Direktøren i Danbors datterselskab NSG Wind, Morten Basse, tror dog, at Brexit vil betyde forandringer. Det kan være gennem tariffer og toldafgifter. Det kan også blive besværligt og bøvlet, hvis man i fremtiden skal arbejdstilladelse, visum og bevise, at der ikke findes nogle englændere, der kan udføre den samme opgave, fortæller direktøren.

Briterne indleder to års exit-proces fra EU 29. marts

May klar med 12-punktsplan for rent britisk brud med EU  

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs