EnergiWatch

Minister: Vindmøllepladser vil skabe flere tusinde job

De nye testpladser til store vindmøller i Jylland vil mange nye job, fortæller erhvervsministeren.

Nye testpladser til vindmøller i Østerild og Høvsøre vil skabe flere tusinde danske arbejdspladser.

Sådan lyder meldingen fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), efter at et bredt flertal i Folketinget har besluttet at udvide centrene i de to jyske byer med hver to testpladser.

"Vi ved, Vestas er førende på markedet, Siemens er et tysk selskab, men udvikler i Danmark og vil udvikle endnu mere. Der er større mulighed for, at de vil skabe arbejdspladser i Danmark - også de industrier, der leverer til dem. Så det er rigtige menneskejob, og det er rigtig udvikling. Det er win-win," siger ministeren.

Foruden regeringen står Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og De Radikale bag aftalen.

Formålet er, at flere og højere vindmøller skal testes i Danmark. Det vil kræve, at noget af skoven i lokalområderne fældes. Planen er herefter at rejse halvanden gang så meget skov til gengæld.

Brian Mikkelsen er ikke nervøs for, at beslutningen kommer til at skade eksisterende naturområder.

"Når man snakker med miljøfolk deroppe, siger de, at det er skov, der alligevel bare skulle blæses væk. I stedet bliver der plantet noget skov, som er endnu bedre," siger han.

Partierne er samtidig blevet enige om en frivillig opkøbsmulighed for borgere inden for 1500 meters afstand fra de nye vindmøller ved Østerild og 900 meter fra vindmøllerne ved Høvsøre.

Spørgsmål: Hvad vil I sige til lokalbefolkningen, som kan blive generet af det her?

"At det skaber arbejdspladser. At vi sørger for at beskytte mest muligt med hensyn til naturen. At vi sørger for at lave nogle ordentlige besøgscentre, så man ved, hvad det handler om," siger ministeren, der snart vil besøge områderne og svare på spørgsmål.

Ministre har millionforbindelser til selskaber bag milliardbud på Danmarks gasnet

Vindmøller så store som Eiffeltårnet skal testes i Jylland

Vestas-rival lancerer stor spareplan - skal fyre 780

Siemens Wind fyrer 430 på vingefabrik

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere