EnergiWatch

EU giver 75 millioner til 650 km lang Nordsø-ledning

Det europæiske udviklingsprogram har ydet et bidrag til udviklingen af kæmpeprojekt, om end det ikke just er nok til at skaffe strømmen tørskoet over Nordsøen.

Under vand som dette kommer der formentlig et kabel.

Den elektriske motorvej mellem Norge og Skotland er kommet et skridt nærmere. EU støtteprogram til infrastrukturelle projekter, Connecting Europe Facility, har ydet 10 mio. euro (74,3 mio. kr.) i støtte til interconnectoren NorthConnect, der er planlagt til at kunne fragte 1.400MW strøm de 650 km over Nordsøen.

Det oplyser NorthConnect, der er ejet af et konsortium bestående af Vattenfall samt de norske selskaber Agder Energi, E-Co og Lyse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs