EnergiWatch

Danmarks olieindustri øger indsatsen i Tyra-kampen

Den ønskede skatterabat til olieindustrien vil medføre indtægter til staten på mere end 200 mia. kr., hævder olieindustrien i ny rapport, der dog skydes ned af blandt andet Cepos.

Foto: Finn Frandsen, Polfoto

Kampen om fremtidens skattevilkår i Nordsøen ser ud til at blive intensiveret. Olieindustriens interesseorganisation Olie Gas Danmark har således fået foretaget en rapport, der viser, at den danske stat kan modtage 10 mia. kr. ekstra som følge af yderligere investeringer, hvis bare industrien får lov at afskrive samtlige investeringer med 100 pct. samme år, de foretages.

"Tallene viser, at Nordsøen fortsat er meget værdifuld for dansk økonomi.. Uanset om vi taler skattebidrag, arbejdspladser eller forsyningssikkerhed – er dansk olie- og gasproduktion en kæmpe gevinst for Danmark", siger interesseorgansationens adm. direktør, Martin Næsby.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs