EnergiWatch

Bruxelles graver dybere ned i Engies skatterabat

EU-Kommissionen mener, at Engie har fået en ulovlig skatterabat i Luxembourg, og undersøgelsen fortsætter på baggrund af foreløbige konklusioner.

BRUXELLES - Det franske energiselskab Engie, som tidligere hed GDF Suez, har fået en ulovlig skatterabat i Luxembourg, og dermed kan selskabet se frem til at betale op mod 300 mio. euro (2,2 mia. kr.) til skattemyndighederne. Det skriver Financial Times.

I september åbnede EU-Kommissionen en undersøgelse af de beslutninger, Luxembourg har taget om Engies skattebetalinger, og den foreløbige undersøgelse har vist, at landet ikke har givet "nogen mulig retfærdiggørelse" af rabatten, og derfor fortsætter undersøgelsen.

Kommissionens undersøgelse af Engie er bare en af flere, som kigger forskellige EU-landes skatterabatter efter i sømmene. Blandt de mere kendte er Margrethe Vestagers beslutning om at kræve, at Apple betalte mere end 13 mia. euro (97 mia. kr.) mere i skat til Irland.

Engie selv har sendt en udtalelse ud, hvor selskabet fortæller, at det vil sende sine kommentarer til EU-Kommissionen og Luxembourg i løbet af de kommende måneder, men ikke har nogen kommentar i øjeblikket.

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere