EnergiWatch

2017 bliver overrumplende hektisk energipolitisk

Mens alle venter på, at Energikommissionen skyder debatten om fremtidens danske energipolitik i gang, venter der også andre afgørende politiske slagsmål i det kommende år.

Foto: Jeppe B. Nielsen

Egentlig burde det være lidt som i fodboldens verden. Vi er gået ind i et ulige år, og som mange ved, er der i disse ikke oplagte højdepunkter i form af hverken Europa- eller Verdensmesterskaber at se frem til. Men lige som Danmarks haltende indledning ved VM-kvalifikationen har medført, at 2017 bliver ret spændende, så har adskillige omstændigheder også gjort, at året energipolitisk set bliver mere hektisk end forventet.

En hovedårsag til dette har dog været kendt siden marts. Her nedsatte den daværende V-regering den energikommission, der med Danfoss-direktør Niels B. Christiansen i spidsen skal analyse energiområdet og komme med anbefalinger til dansk energipolitik i næste årti. Det ventes at ske omkring den 1. april og danner grundlag for den kommende energiaftale, der forventes aftalt på plads i 2018 med effekt fra 2020.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs