EnergiWatch

Minister lover ny dansk landvind også efter 2017

INTERVIEW: Regeringen vil afløse den nuværende støtte med en teknologineutral udbudsmodel og forventer, at havvind slår de øvrige teknologier. Der vil også stadig ske udbygning på land, siger ministeren, uden dog at ville pege på hvor meget eller hvordan.

Foto: /ritzau/Philip Davali

Efterhånden er julefreden ved at sænke sig over dansk energipolitik. Nuvel, Maersk har ganske vist et udestående omkring det synkende Tyra-felt, som koncernen kræver politisk handling på inden årsskiftet, mens planen om at effektivisere forsyningssektoren for 6 mia. kr. er forhalet sammen med Venstres 2025-plan. Men det er i hvert fald lykkedes regeringen at få lavet en PSO-aftale om den fremtidige finansiering af vedvarende energi.

Men nu er det som bekendt en arbejdsgiverjul i år. Hvilket er godt det samme, for der kommer til at blive meget at tage fat i for statsministerens genvalgte energiminister Lars Chr. Lilleholt, når hverdagen atter melder sig den 2. januar. Ikke mindst omkring landvind, hvor industrien allerede længe har sukket efter tegn på, hvad der kommer til at afløse den nuværende ordning, der udløber den 21. februar 2018.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs