Avis: 1300 har mistet jobbet i dansk oliesektor

Den lave oliepris har sat sit præg på den danske oliebranche. Op mod 1300 har mistet jobbet – måske flere fastslår havnechef.

At bunden forsvandt fra olieprisen i 2014 har haft dramatiske konsekvenser for den danske olieindustri. Det viser en ny opgørelse udarbejdet af Berlingske. I følge avisen er det samlede antal mistede job i Danmark nu lige under 1.300.

Helt konkret har de store, danske olieselskaber og underleverandører afskediget mindst 1.270 medarbejdere i Danmark, og det er gået særligt hårdt ud over den vestjyske olieby Esbjerg. Ifølge havnedirektør Ole Ingrisch er situationen alvorligere, end fyringerne fra de største olievirksomheder umiddelbart indikerer. Det fastslår han over for Berlingske.

"Jeg tror, at det tal er i underkanten, for der findes også mange mindre virksomheder som smede og elektrikere. Men der er ingen tvivl om, at de virksomheder, der har deres hovedaktivitet inden for olie og gas, er hårdt ramt. Lykkeligvis har vi så haft nogle muligheder inden for offshore vind, men situationen er alvorlig," siger han.

Berlingske Business har kontaktet knap 30 virksomheder i den danske olie- og gassektor, men i en stor del af virksomhederne har man ikke ønsket at oplyse, hvor mange arbejdspladser olieprisfaldet har kostet. I følge brancheorganisationen Olie Gas Danmark var der i september 2016 – altså to år efter olieprisfaldet begyndte – 12.700 fuldtidsbeskæftigede i olie- og gassektoren

Som EnergiWatch tidligere har beskrevet, er der de senere år blevet oprettet en lang række job inden for vindmøllesektoren i Esbjerg. Blandt andet har Vattenfall varslet ansættelser i Esbjerg i forbindelse med opførelsen af havmølleparken Horns Rev 3, og Siemens har stor udskibning af vindmøller fra Esbjerg.

Vind får Vestergaard til at udvide ved Vadehavet 

Dong trækker sig fra enormt havneprojekt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også