EnergiWatch

Politisk modstand mod biomasse vokser

Energiministeren erkender, at energiselskabernes omstilling til afgiftsfritaget biomasse er "uheldig".

I kølvandet på PSO-aftalen og dens ret så negative omtale af biomasse, kommer energiministeren nu med en melding, der kan skabe yderligere bekymring hos biomassens fortalere.

”Når der skiftes til biomasse alene fordi det er afgiftsfritaget, så giver det selvfølgelig nogle udfordringer. Og en unfair konkurrence,” siger Lars Chr. Lilleholt i dag til Altinget.

Allerede i sidste uges PSO-aftale slog forligspartierne fast, at parterne (alle partier minus Enhedslisten og Alternativet) har som mål at skrue ned for energiselskabernes og fjernvarmens omstilling til træpiller, flis og anden biomasse:

"Regeringen og aftalepartierne er enige i målet om at reducere samfundsøkonomisk uhensigtsmæssig omstilling til biomasse, herunder fremme brugen af varmepumper," stod der.

Alligevel uddyber energiministeren overfor Altinget, at man ikke skal vente drastiske fornyelse på den front:

"Det ligger ikke lige for med en afgift på biomasse – vi er mere interesseret i at skære ned på nogle af de afgifter, vi allerede har. Mange af energiafgifterne er opfundet for mange år siden, hvor vi ikke stod midt i en grøn omstilling. Nu skal vi se på analyserne, og så vil vi fordomsfrit se på, hvad der er af redskaber og muligheder," siger Lilleholt til Altinget.

Energiministeren lover, at han vil komme med et oplæg om afgifterne og samle op på energiaftalens afgifts- og tilskudsanalyser og præsentere et oplæg i løbet af foråret 2017.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs