EnergiWatch

Fransk atomkoks udløser stormvejr for elprisen

En stor del af Frankrigs 59 atomkraftreaktorer er den seneste måned blevet taget offline. Det udløser abnorme prisstigninger på europæisk strøm og har givet Storbritannien en uvant rolle som eksportør af strøm.

Foto: Carolyn Kaster/AP/Ritzau

Den franske atomkraftindustri er sendt til tælling, og ingen ved hvor længe problemerne vil vare ved. Tvivl om stålkvaliteten på en lang række franske atomkraftværker – ejet og drevet af energiselskabet EDF – har ført til, at de franske myndigheder har lukket 19 atomkraftreaktorer midliertidigt. Yderligere 12 reaktorer er under mistanke for at kunne indeholde det svage stål, og skal derfor efter al sandsynlighed også inspiceres med midlertidig nedlukning til følge.

Den dramatiske udvikling i Frankrig, der er eskaleret den seneste måned, har ført til de største udsving i de europæiske strømpriser, siden atomkatastrofen på Fukishima-værket i Japan førte til akut nedlukning af de tyske akraftværker i 2011.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs