EnergiWatch

DF: Dansk kontrol med nordsøolien er lige gyldig

Regeringens støtteparti hilser investorer fra alle verdenshjørner velkommen i den danske del af Nordsøen.

Det spiller ikke nogen rolle, om der står Maersk, Dong, Hess eller Chrevron på siden af de oliepatforme i Nordsøen, som skal hente de danske reserver op af undergrunden. Det siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, i et interview med Bloomberg.

Mens to af de største producenter i den danske del af Nordsøen, Maersk Oil og Dong Energy, i øjeblikket har fremtiden for sine olieselskaber oppe til alvorlige overvejelser, så byder finansordføreren altså velkommen til flere udenlandske selskaber i den danske oliejagt.

"Det væsentlige er, at olien i den danske del af Nordsøen bliver udvundet, så vi kan få skatteindtægter. Det betyder ikke så meget for os, om olieselskaberne er danske eller ej," siger han.

Hjort: Ingen adgang for Gazprom ved børsnotering af Dong

Ud de danske myndigheders krav til olieselskaber, så ser regeringens støtteparti kun EUs sanktioner mod Rusland som de eneste restriktioner af oliejagten.

Dermed kan se ud til at lægge afstand til tidligere udtalelser fra finansminister Claus Hjort Frederiksen. I forbindelse med forberedelserne af Dong Energys børsnotering udtalte, at han personligt "ville blive meget ked af det, hvis en eller anden form for frasalg ville resultere i, at Gazprom eller lignende selskaber (kom ind på scenen som ejere af Dongs olie- og gasforretning, red.)"

EU har efter Ruslands præsident Putins annektering af Krim-halvøen i begyndelsen af 2014 indført sanktioner, der forbyder europæisk eksport af blandt andet udstyr, der kan bruges til olieefterforskning og -produktion i områder dybere end 150 meter under havets overflade.

Cepos: Staten gambler med Dongs olieforretning

Nordsøfonden igen på vej mod tab

Hjort må kigge langt efter oliemilliarder fra Nordsøen

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs