EnergiWatch

Vestager advarer regeringen om PSO-plan

Regeringens plan for udfasningen af PSO-afgiften møder kritik fra EU's konkurrencekommissær.

Foto: Line Ørnes Søndergaard

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager holder et vågent øje med den danske regering, når det gælder skrotningen af PSO-afgiften.

Det skriver Børsen.

For det er helt i orden, at man fordeler det milliardsmæk til statskassen, som aflysningen af PSO-afgiften er, over nogle år, men det er ikke er en blanco-check til at bruge det meste af et årti på den manøvre. Ikke med mindre, at det samtidigt åbner helt op for, at danske støttekroner til grøn omstilling også kan gå til virksomheder i udlandet.

Derfor får V-regeringens plan om at udfase den kontroversielle el-afgift over hele seks år frem mod 2022 et par formanende ord med på vejen fra den danske EU-kommissær.

"Jo længere tid, man bruger på at udfase et diskriminerende system, jo længere tid er der risiko for, at nogen bliver behandlet på en dårlig måde. Så skal man kompensere den diskrimination, der finder sted i mellemtiden, for at få en balance," siger Margrethe Vestager på en pressebriefing i København i dag.

Vestager sætter fransk energikæmpe under lup

Vestager om PSO-ballade: Danmark har travlt

Nye PSO-tal får ikke Dansk Folkeparti til forhandlingsbordet

Regeringens PSO-opgør rokker ved tusindvis af arbejdspladser 

Mere fra EnergiWatch

Equinor ser stadig modning på vedvarende energi

Det norske olieselskab vil ligesom de fleste andre være grønnere. Men modning af VE-porteføljen rammer selskabet i andet kvartal, der kan se et underskud på 195 millioner på vedvarende energi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs