EnergiWatch

Geodatastyrelsen får ny direktør

Den kommende direktør er hentet fra egne rækker i Geodatastyrelsen under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

54-årige Pia Dahl Højgaard er ny direktør i Geodatastyrelsen.

Det bliver Pia Dahl Højgaard, der siden årsskiftet har været kons. direktør i Geodatastyrelsen, der bliver ny direktør i Geodatastyrelsen under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Det sker per 1. oktober og altså blot en måned, før Geodatastyrelsen flytter til Aalborg fra København den 1. november som led i regeringens store udflytningsplan af statslige arbejdspladser.

54-årige Pia Dahl Højgaard er uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet i 1987 og var fra 2006 til 2015 kontorchef i Kort- og Matrikelstyrelsen og Geodatastyrelsen.

Nu to selvstændige styrelser

1. januar 2016 blev den tidligere Geodatastyrelsen opdelt i to selvstændige styrelser; en ny Geodatastyrelsen, som placeres i Aalborg, og en ny Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, som placeres i København.

Kristian Møller har siden 1. januar været direktør i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering – før det var han direktør i den tidligere Geodatastyrelsen.

"Jeg er glad og stolt over at blive udpeget som Geodatastyrelsens nye direktør, og jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet og sætte mig i spidsen for en helt ny styrelse på en ny lokalitet og med overvejende nye medarbejdere," siger Pia Dahl Højgaard i en pressemeddelelse.

Kommende hovedopgaver

Også energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt fra Venstre er glad for, at valget faldt på Pia Dahl Højgaard, der har arbejdet med det matrikulære område i både internationalt, privat og offentligt regi:

"Jeg er overbevist om, at Geodatastyrelsen med Pias hånd på roret vil kunne udfylde sin vigtige rolle i ministeriet og bidrage med afgørende resultater på matrikel- og søkortområdet."

Blandt hovedopgaverne for Geodatastyrelsen i de kommende år er opbygning af en robust organisation og at indgå en revideret samarbejdsaftale med det grønlandske selvstyre om udarbejdelse af søkort for Grønland.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs